2024.gada 14. jūnijs

Saiva, Saivis, Santis, Sentis, Tija

Ēdienu gatavošanas meistares Lindas Vilmansones gardo siermaizīšu receptes

Ēdienu gatavošanas meistares Lindas Vilmansones gardo siermaizīšu receptes

MAASDAM SIERA ŠĶĒĻU KĀRTOJUMS AR PERSIKIEM

 

 

Sastāvdaļas

  • 2 persiki

  • 1 iepakojums Trikata Maasdam siers šķēlēs

  • sauja bazilika lapiņu

  • 150g prosciutto šķiņķa

  • pēc izvēles: sāls, pipari, medus, balsamico etiķis

 

Pagatavošana

  1. Persikus atdali no kauliņiem un sagriez plānās ripiņās, šķiņķi saplūkā mazākos gabaliņos, bazilika lapiņas atdali pa vienai, sieru sagriez trīs vienāda izmēra šķēlītēs.

  2. Visu pamīšus kārto uz liela dēļa vai šķīvja. Pasniedz ar medu, balsamico etiķi, citronu, sāli un pipariem. Lieliski noderēs kā ātri pagatavojama un garda uzkoda viesībām vai pēkšņiem ciemiņiem. Labi sader ar baltvīnu ar augļainu garšu.

 

 

UZKODU MAIZĪTES AR TRIKATA AMOLIŅA SIERU ŠĶĒLĪTĒS

 

Sastāvdaļas

  • 1 bagete

  • 1 iepakojums TRIKATA Amoliņš siers šķēlēs

  • olīveļļa apziešanai

  • paipalu olas

  • neliels gabaliņš cepeša

  • pāris šķēlītes kūpināta bekona

  • persiks

  • šampinjoni

  • pesto mērce

  • pistācijas vai citi rieksti

  • 1 bumbieris

  • dažādi garšaugi, piemēram, timiāns, salvija, baziliks

  • medus – pēc izvēles

  • 2 ķiploku daiviņas

  • 1 citrons

 

Pagatavošana

Bageti sagriez garenās šķēlēs, apzied ar eļļu un liec 200 grādu sakarsētā krāsnī mazliet apgrauzdēties (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Ja vēlies, maizi pirms cepšanas var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

 

  1. variants

Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vienu ļoti smalki sakapātu ķiploka daiviņu, pievieno mazliet sāls un citronu miziņu. Pēc izvēles – pievieno timiāna lapiņas.

Uz maizītes liec siera šķēlīti, pāri kārto sēnītes. Ja vēlies – uzpilini nedaudz medus, kas labi sader ar siera riekstaino garšu.

 

  1. variants

Bumbieri sagriez plānās šķēlēs un apgrilē. Uz maizes liec siera šķēlīti, pāri grilēto bumbieri, papildini to ar smalki sakapātiem valriekstiem vai pistāciju riekstiem un mazu timiāna zariņu.

 

  1. variants

Persiku sagriez plānās šķēlītēs un apgrilē uz grila pannas. Uz maizes zied pesto, pāri tam liec grilēto persika šķēlīti un siera šķēlīti, pievieno smalki sagrieztas cepeša šķēlītes.

 

  1. variants

Uz pannas apkraukšķini bekonu un tā taukos izcep paipalu oliņas. Uz maizes smērē krēmsieru vai zaļumu sviestu, pāri liec nelielu bekona šķēlīti, ceptu paipalu olu un sarullētu amoliņa siera šķēlīti.

 

 

 

 

 

 

 

CROQUE MADAME AR TRIKATA KRIEVIJAS SIERU ŠĶĒLĒS

 


Sastāvdaļas

  • 4 šķēles baltmaizes

  • 4 šķēles kūpināta cūkgaļas šķiņķa

  • 1 iepakojums Trikata Krievijas siers šķēlēs

  • 2 tējk. sviesta

  • 2 olas

  • sāls un pipari

 

Pagatavošana

  1. Baltmaizes šķēles apzied ar sviestu un liec apgrauzdēties sakarsētā pannā.

  2. Kad viena maizes puse jau mazliet zeltaina un kraukšķīga, uz tās liec divas siera šķēlītes, pāri tam divas šķēles cūkgaļas šķiņķa, tad pāri vēl divas siera šķēles un noslēdz ar otru grauzdētās maizes pusi.

  3. Samazini plīts karstumu, pannai liec pāri vāku un ļauj maizēm karsēties, līdz siers izkusis.

  4. Tikmēr uz sakarsētas pannas izcep divas olas.

  5. Karstmaizes pasniedz uz šķīvja, kā pēdējo pāri liekot cepto olu.

 

 

POLĀRMAIZES AR TRIKATA KRIEVIJAS LIGHT SIERU ŠĶĒLĒS UN GRILĒTU VISTAS FILEJU

 


Sastāvdaļas

  • 4 polārmaizes

  • 1 vistas fileja

  • 1 tējkarote medus

  • 1 liels vai 2 mazi avokado

  • 1 citrons

  • sauja ķiršu tomātiņu

  • 6 šķēles Trikata Krievijas Light siera

  • sauja rukolas

  • sāls un pipari pēc garšas

  • 2 ķiploku daiviņas

 

Pagatavošana

  1. Vistu uz 30 minūtēm ieliec marinādē, kas pagatavota no ½ citrona sulas, smalki sakapāta ķiploka, tējkarotes medus, sāls un pipariem. Kad vista iemarinējusies, to no abām pusēm apgrilē uz pannas, līdz tā viegli zeltaina un izcepusies.

  2. Avokado notīri un ar dakšiņu saspaidi viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un ½ citrona sulas.

  3. Uz polārmaizes bagātīgi zied avokado masu, pāri kārto grilētas vistas šķēlītes, pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un sauju smalku rukolas lapiņu. Noslēdz ar otru polārmaizes pusi.

 

 

GRILĒTA MAIZE AR TRIKATA HOLANDES SIERU ŠĶĒLĒS

 

 

Sastāvdaļas

  • 1 neliels cukīni

  • 1 iepakojums Trikata Holandes siers šķēlēs

  • sauja saulē kaltētu tomātu

  • 2 ķiploku daiviņas

  • 2 lielas šķēles saldskābmaizes

  • 4 paipalu olas

  • 1 paliels avokado

  • 1 citrons

  • sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Cukini sagriez garenās, plānās šķēlēs un apgrilē uz pannas.

  2. Saldskābmaizes šķēles mazliet ieeļļo un arī apgrilē uz grila pannas.

  3. Paipalu olas novāri 2 minūtes un nolobi.

  4. Uz maizes smērē saspaidītu avokado, pāri kārto siera šķēlītes, cukini strēmelītes, saulē kaltētus tomātus un uz pusēm sagrieztas paipalu olas.

 

 

KARSTMAIZE AR ŠAMPINJONIEM UN TRIKATA KRIEVIJAS SIERU ŠĶĒLĒS

 


Sastāvdaļas

  • sauja spinātu

  • 1 iepakojums Trikata Krievijas siers šķēlēs

  • 100g šampinjonu

  • 4 šķēles graudu maizes

  • 2 ķiploku daiviņas

  • 1 timiāna zariņš

  • 1 citrons

  • sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Šampinjonus sagriez šķēlītēs un apcep uz pannas nelielā eļļas vai sviesta daudzumā. Pievieno arī smalki sakapātu ķiploku, citronu miziņas un spinātus. Ja vēlies, vari pievienot pāris pilītes medus saldumam.

  2. Maizes apzied ar sviestu no abām pusēm. Tajās liec salocītas Krievijas siera šķēlītes, pāri kārto sacepto šampinjonu masu, tai pāri liec vēl pāris siera šķēlītes un noslēdz ar otru maizīti. Mazliet saspied, lai tās labi turas kopā, un liec 200 grādu sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis un maizītes zeltainas. Tas prasīs aptuveni 7 minūtes.

 

 

 

 

 

Atstājiet komentāru