2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Pončiki ar āboliem

Pončiki ar āboliem

Mēneša beigās, kad jāpiedomā par saprātīgu naudasmaka satura izlietojumu, bet gribas palutināt sevi ar ko saldu, pončiki būs lieliska izvēle, jo tā ir retā reize, kad starp lēti, ātri un garšīgi varam likt vienlīdzības zīmi. Ierosinam pagatavot vienkāršos pončikus ar ābolu šķēlītēm, ko iesaka portāls tasty.lv.

Sastāvdaļas: 0,5l piens vai ūdens, 1 gab. mazā rauga paciņa, 1-2 gab. olas, milti, sāls, cukurs, āboli, eļļa.

Pagatavošana: Raugu sadrupina, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura. Pagaida, lai raugs izšķīst. Pienam vai ūdenim pievieno raugu, olas, miltus un cukuru pēc nepieciešamības un iejauc mīklu. Tai jābūt ne pārāk cietai, apmēram kā biezam krējumam. Pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā uzrūgt. Kamēr mīkla rūgst, nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs. Kad mīkla uzrūgusi, katlā ielej eļļu, uzkarsē, ņem ar dakšiņu ābola šķēlīti apviļā uzrūgušajā mīklā, liek karstajā eļļā un cep no abām pusēm brūnus pončikus. Gatavus liek sietiņā. Ja vēlas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Atstājiet komentāru