2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem

Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.

Sastāvdaļas:

kāposts
1 paciņa vārīti griķi (nedaudz negatavi)
300-400 g sēnes (baravikas, gailenes, bekas vai citas)
pēc garšas sāls
pēc garšas pipari
sarīvēts burkāns
2 ĒK sviests
sīpols
tomātu mērce
2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:

Lielā katlā uzvāra ūdeni. Ap kāposta kacenu ar lielu, asu nazi veido dziļus iegriezumus un liek kāpostgalvu ūdenī. Vāra apmēram 5-7 minūtes, līdz kāpostlapas mīkstas. Tad tās noņem. Ja nepieciešams, apakšējās lapas vēl kādu brīdi pavāra.
Sēnes notīra un smalki sagriež. Sakapā sīpolu. Pannā izkausē sviestu, saber sēnes, sīpolu, pārkaisa ar sāli un apcep, līdz gatavas.

Lielā bļodā sajauc izvārītos griķus un sēnes ar sīpoliem. Pievieno arī saspiestas ķiploka daiviņas, sāli un piparus pēc garšas.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo pildījuma masu tin kāpostlapās. Lapas aizvīsta stingri ciet.

Liela cepamtrauka pamatnē iesmērē nedaudz tomātu mērci. Virsū izkārto kāpostu tīteņus, apkaisa ar sarīvētu burkānu un, ja ir vēlēšanās, apziež ar vēl nedaudz tomātu mērci.

Tīteņus liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.

Pasniedz uzreiz, kā gatavi. Var pārkaisīt ar dillēm, pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Avots: tasty.lv

Atstājiet komentāru