2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ideālā zivju zupa vieglai maltītei

Ideālā zivju zupa vieglai maltītei

Ideālā un arī visparastākā zivju zupa. Garda un var vārīt no jebkādām zivīm. Šoreiz lasis.  Visi daudzumi atkarīgi no daudzuma, kuru grasās vārīt. Recepte paredzēta astoņām porcijām.

Nepieciešams:

1) Laša atgriezumi
2) Burkāns
3) Sīpols
4) Sarkanā paprika
5) Kartupeļi
6) Dilles
7) Sāls

Pagatavošana:

Liek lasi sālsūdenī vārīties, noputo, un vāra 10-15 min. Tikmēr sagriež visas zupas sastāvdaļas. Pēc 10-15 min. izvelk lasi un izkāš buljonu, lai buljonā netrāpās mazās asakas. Tad buljonā ieber burkānus, papriku, sīpolus, un vāra 10 min. Tikmēr atdala zivs gaļu no asakām. Kad 10 min. pagājušas - ber zivi un kartupeļus katlā un vāra vēl 10 min. Pēc tam ņem nost no uguns, pieber un izmaisa dilles, pielabo garšu ar sāli.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru