2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Klasiskais cūkgaļas šašliks

Klasiskais cūkgaļas šašliks

Grilēšanas sezona klāt! Cepšana brīvā dabā patīk visiem! Tāpēc piedāvājam pagatavošanai klasiskā šašlika recepti.


Sastāvdaļas: Cūkgaļas šķiņķis vai cūkas kakla karbonāde – 1 kg, sīpoli – 800 g, citroni – 1-2 gabali, sāls – 2 tējkarotes, maltie melnie pipari – 1 tējkarote, saldie sarkanie pipari – 2 tējkarotes, cukurs – 3 ēdamkarotes, olīveļļa vai rapšu eļļa – 50 g, 9% galda etiķis – 70 g un ūdens – 70 g.


Pagatavošana: Cūkgaļu atdala no plēvēm un cīpslām, sagriež apmēram 3×3 cm vai 4×4 cm (pēc saviem ieskatiem un vēlmēm) lielos gabaliņos. Nomizo un sagriež sīpolus. Sīpolus un gaļu ievieto noslēdzamā traukā, sajauc tos kopā un kārtīgi izspaida, līdz tie sāk izdalīt sulu. Vienu citronu sagriež smalkās šķēlītēs un iemaisa to gaļā. Atsevišķā traukā sajauc etiķi, eļļu un ūdeni un šo maisījumu pievieno gaļai, sīpoliem un citronam. Gaļai pievieno sāli, maltos un sarkanos piparus, kā arī cukuru, kas kalpo kā garšas regulētājs, padarot marinādi nevis skābu, bet gan saldskābu. Noslēgumā maisījumam pa virsu, kā garnējumu, skaisti sagriež otru citronu, neiemaisot to gaļā. Trauku ar maisījumu novieto istabas temperatūrā uz apmēram 4 stundām. Kad gaļa ir iemarinējusies, to cieši sasprauž uz iesma vai cieši liek režģī un cep cep 15 – 20 minūtes.

Atstājiet komentāru