2019.gada 21. novembris

Andis, Zeltīte

Līgo svētku galdā neiztikt bez pīrādziņiem

Līgo svētku galdā neiztikt bez pīrādziņiem

Latvieši uz saulgriežiem visus ēdienus centās sagatavot laikus, lai svētkos visi būtu brīvi un varētu nodoties līksmām izdarībām.

Arī speķa pīrāgus var iejaukt un izcept iepriekšējā dienā. Turklāt kūpošu pīrāgu smarža rada mājīgumu un atsauc atmiņā bērnību. To gatavošanas recepte katrai ģimenei ir sava. Lūk, viens no variantiem.

Sastāvdaļas: Rauga mīklai: 25g svaigā rauga, 150ml piena, šķipsniņa sāls, 300g miltu, nedaudz cukura un 2 ēdamkarotes eļļas vai sviesta. Pildījums: žāvēta, cauraugusi gaļa, sīpoli, pipari un ola pārziešanai.

Pagatavošana: Caurraudzi sagriež smalkos kubiņos, tāpat sagriež arī sīpolu un apcep. Kad uzrūgusi rauga mīkla, to izveltnē. Ar karoti gaļu liek uz mīklas, mīklu pārloka pāri un ar glāzi izspiež pīrādziņu.Tos kārto pannā, pārziež ar sakultu olu un cep gatavu.

Atstājiet komentāru