2024.gada 11. novembris

Nellija, Ojārs, Rainers

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Sacepums ir universāls ēdiens, ko var pagatavot no dažādām virtuves krājumos atrodamām sastāvdaļām.


Gatavojot to bez gaļas, vakariņu laiks pienāks ātrāk, jo dārzeņi būs gatavi jau pēc 15-20 minūtēm. Sautējumam noderēs sezonas dārzeņi: kāļi, kartupeļi, burkāni, sīpoli, kāposti, bet garšas uzlabošanai var to papildināt arī papriku, konservētiem tomātiem, kukurūzu un zaļumiem. Lai dārzeņi izdotos īpaši sulīgi, to apcepšanai ieteicams izmantot sviestu. Lieliska pildījuma sastāvdaļa ir rīkotas siers, bet siera-olu maisījums sacepumu izdaiļos ar zeltaini - apetelīgu garoziņu.


Šoreiz piedāvājam izmēģināt - svaigu kāpostu sacepumu ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Sastāvdaļas: 600 g kāposti, 600 g kartupeļi, 200 g tomāti, 0.5 l piens, 2 gab. Olas, zaļumi, sīpoli, sāls, rīvmaize, 100 g sviests.

Olas sakuļ, pieliek sakapātus sīpolus, zaļumus, pielej pienu, pievieno sagrieztus un sviestā sasautētus svaigos kāpostus. Novārītus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Sagrieztus tomātus.

To visu liek sagatavotā cepamā veidnē, pārkaisa rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī brūnu.

Atstājiet komentāru