2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kraukšķīgā kartupeļu kūka

Kraukšķīgā kartupeļu kūka

Ļoti kārdinošs veids, kā svētku reizei sagatavot kartupeļus pasniegšanai kopā ar kādu cepeti vai zivi.

 

Sastāvdaļas: 4 kartupeļi, olīveļļa, 150 g cietais siers, šķipsniņa sāls

 

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Lai formu varētu likt uz plīts virsmas uguns, sagatavo apaļu metāla cepamo formu (apmēram 18 centimetru diametrā), to iesmērējot ar olīveļļu. Nomizo kartupeļus.

 

Kūku veido pa kārtām, katrā reizē apstrādājot vienu kartupeli. Sagriež kartupeli plānās šķēlēs (var izmantot ēvelīti). Sākot likt no centra, saliec kartupeļu šķēlītes formā. Jo glītāk saliksi pirmo kārtu, jo glītāk izskatīsies kartupeļu kūka, jo pirmā kārta būs kūkas virspuse.

 

Līdz ko viena kārta ar kartupeļiem noklāta, tā to ar otas palīdzību apsmērē ar olīveļļu. Katru otro kārtu apkaisa arī ar rīvētu sieru un sāli. Uzliekot jaunu kartupeļu kārtu, to vispirms nopresē, saspiežot apakšējās kārtas. Procesu atkārto, līdz visi kartupeļi salikti.

 

Formu liek uz vidējas uguns un karsē, līdz eļļa apakšā sāk čurkstēt un kartupeļi apakšā sāk zeltoties. Pārliek formu cepeškrāsnī un turpina cept 20-25 minūtes.

 

Uz pannas uzliek vāku vai šķīvi un notecina lieko eļļu. Pēc tam formu apgriež apkārt un izgāž kartupeļu kūku uz tā. Ieslidina apgrieztos kartupeļus atpakaļ formā, liek atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 10-15 minūtes, līdz kartupeļi gatavi. Gatavību var pārbaudīt ar nazi vai dakšiņu. Izliek kūku uz servējamā šķīvja un pasniedz.

 

Avots: DELFI/Tasty

Atstājiet komentāru