2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Avokado - možumam pavasarī

Avokado - možumam pavasarī

Avokado ir viens no veselīgākajiem produktiem - to ieteicams ēst svaigu, tādējādi uzņemot daudz nepiesātināto tauku, kas veselībai ir ļoti noderīgi.

 

Avokado satur lielu daudzumu glutationa jeb vielas, kas veicina toksīnu izvadīšanu no organisma, neļaujot tiem uzkrāties.
Lai gan avokado augļi kaloriju daudzuma ziņā pārspēj olas un gaļu, ir labā ziņa - avokado kalorijas nav tās, kuras veicina liekā svara rašanos! Vairāki pētījumi pat rāda - cilvēkiem, kas uzturā regulāri lieto avokado, parasti ir zemāks ķermeņa masas indekss nekā tiem, kas šo augli savā ēdienkartē neiekļauj.
Izpētīts, ka avokado lietošana uzturā normalizē vielmaiņu, uzlabo gremošanas sistēmas darbību, vairo noturību pret stresu, uzlabo atmiņu, samazina sirds un asinsvadu slimību risku, pazemina holesterīna līmeni un palēnina ādas novecošanos.


Kartupeļu – avokado salāti

Nepieciešams: 1 kg kartupeļu, 1 avokado, 100 ml skābais krējums, 1 ēdamkarote graudu sinepes, lociņi, 3 olas, sāls, melnie pirpari, majonēze, pētersīļi, ēdamkarote baltvīna etiķis.


Kartupeļus kārtīgi notīra un novāra ar visu mizu, tad nokāš un sagriež vēlamā lieluma gabalos.
Olas novāra, noloba un sagriež daiviņās vai ripās.
Gatavo mērci, sablendējot majonēzi, krējumu un avokado mīkstumu. Pievieno mērcei sāli, piparus, etiķi, sinepes un samaisa.
Olas un kartupeļus liek traukā, pārlej ar mērci, samaisa un pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem un pētersīļu zaļumiem.
Ja vēlas, var pievienot ripiņās sagrieztus marinētus gurķus vai marinētus šampinjonus.

Atstājiet komentāru