2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Cepti pildīti kartupeļi

Cepti pildīti kartupeļi

Kartupeļi ir neatņemama sastāvdaļa mūsu galdā. Tie ir garšīgi dažādos veidos – cepti, vārīti, sautēti, biezenī, pankūkās, salātos un daudz un dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam izmēģināt pagatavot ceptus pildītus kartupeļus.

 

Jāteic, ka pildījumu ikviens var veidot pēc savas patikas gan ar gaļu, gan sēnēm, gan dārzeņiem, sieru, biezpienu un visu, kas vien garšo. Šoreiz iesakam izmēģināt ar šķiņka un siera pildījumu.

 

Sastāvdaļas: 8 lieli kartupeļi, 100 g siera, 150 g šķiņķa, 1 sīpols, zaļumi, 4 ēdamkarotes majonēzes.

 

Pagatavošana: Kartupeļus ar suku nomazgā, izvāra ar visu mizu. Izvārītiem kartupeļiem nogriež virsiņu un nedaudz izdobj mīkstumu. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, apcep kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Gaļai pievieno sagrieztus zaļumus ( lociņi, pētersīļi, dilles), majonēzi un izņemto, sasmalcināto kartupeļu mīkstumu. Kartupeļus pilda ar sagatavoto masu, liek ietaukotā cepamtraukā, pārkaisa ar rīvētu sieru. Kartupeļus cep 180 grādos 15 minūtes.

Atstājiet komentāru