2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Cepelīni no kartupeļiem un biezpiena

Cepelīni no kartupeļiem un biezpiena

Tumšie ziemas vakari ir īstais laiks, lai pagatavotu kādu darbietilpīgu maltīti, piemēram, cepelīnus, kas ir gan sātīgi, gan gardi, gan arī dārgi neizmaksā.
 

Sastāvdaļas: kartupeļi, biezpiens, 1 ola, sāls, kartupeļu ciete.

Pildījums: maltā gaļa, cauraudzis kūpināts speķis, sīpoli, malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana: Sarīvē kartupeļus, liek marlē un nospiež, liek klāt biezpienu, olu, sāli un kartupeļu cieti, kas paliek bļodā, kad nolej no kartupeļiem nospiesto sulu. Masu izmīca. Pildījumam ņem malto gaļu, piegriež klāt kūpinātu cauraudzīti, pierīvē klāt ķiplokus un sīpolus pēc garšas, pieliek piparus un sāli, masu izmīca.
 
Tālāk liek uz plaukstas kartupeļu masu un izlīdzina, virsū liek karoti pildījuma, aploka kartupeļu masas malas apkārt un veido tādas kā palielas kotletes.
 
Cepelīni var būt divu veidu - cepti vai vārīti. Ja gribi ceptus, liek uz ietaukotas plāts un cep cepeškrāsnī. Kad viena puse brūna, apgriež uz otru pusi. Ja grib vārītus, tad vāra liekot ar karoti karstā sālsūdenī, kuram pievienota kratupeļu ciete.
 
Galdā pasniedz ar saceptiem sīpoliem un cauraudzīti vai krējuma mērci.

Atstājiet komentāru