2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Sarkano sīpolu zapte pie pastētes, siera un gaļas

Sarkano sīpolu zapte pie pastētes, siera un gaļas

Sastāvdaļas:
 
1 kg sarkano sīpolu
100g sviesta
100 ml olīveļļas
200g brūnā cukura
1 ēdamkarote sāls
200 ml vīna etiķa
1 čilī
350 ml sarkanvīna
muskatrieksts
timiāns
1 apelsīns
 
Pagatavošana:
 
Katlā izkausē sviestu, pielej eļļu. Mizotus sīpolus sagriež pusapļos un ber karstajā sviesta-eļļas maisījumā, apcep. Pieber cukuru, maisot uz ļoti lēnas uguns cep 15 minūtes. Sīpoliem pieliek sasmalcinātu čilī, cukuru un smalki sagrieztu apelsīna miziņu. Visu apcep vēl brītiņu, tad pielej vīnu, etiķi, pieliek sāli un timiānu. Visu vāra apmēram 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ievārījumam jākļūst medainam, šķidrumam jāiztvaiko. Beigās pierīvē muskatriekstu.
 
Gatavo ievārījumu liek traukos, aizvāko. Sīpolu ievārījums lieliski garšo ar pastēti, sieru, svaigu maizi un gaļas ēdieniem. To var izmantot arī mērču, zupu un sautējumu gatavošanā.
 
Avots: apollo.lv

Atstājiet komentāru