2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Receptes Lieldienu galdam - Plaucēta zosu ola

Receptes Lieldienu galdam - Plaucēta zosu ola

 

Tev būs nepieciešamas 3 zosu olas, 25 grami baltvīna etiķa, šķipsniņa sāls, 175g miltu Ekstra, 5g mannas graudu, 12,5g cukura, 3,5g sausā rauga, 12,5g olīveļļas, 100g ūdens, 50g spinātu, 5g sviesta, grams muskatrieksta. Zosu olas vietā vari izmantot vienu vistu olu.

 

Verdošā ūdenī ielej etiķi un pieber sāli, pazemini vārīšanās temperatūru uz vidēju, iesit olu un pēc 3 minūtēm ar caurduri izņem to laukā. Lai pagatavotu ciabatas maizi, izsijā miltus, pievieno sāli un cukuru, raugu atdzīvini ar siltu ūdeni 32 grādu temperatūrā un pielej klāt olīveļļu. Maizes mīklu mīci aptuveni 10 minūtes, tad uz stundu noliec atpūties, lai rūgst. Pirms veltnēšanas galda virsmu pārber ar mannu un liec virsū mīklu, izveltnē 1cm biezu kārtiņu un sagriez 10x10cm lielos gabalos. Liec uz cepešpannas atkal 15 minūtes, uzraudzē to siltā vietā un tad cep 180 grādos apmēram 10 līdz 12 minūtes. Tad uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu, pievieno sviestu, pieber spinātus, iesāli un iepiparo tos, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un viegli apcep. Visbeidzot servē maltīti - maizīti sagriez uz pusēm un apcep no abām pusēm tajā pannā, kur gatavoji spinātus, uzliec uz spinātiem plaucēto olu, kam pāri pārlej labu olīveļļu, pārkaisi sāli un melnos piparus.

 

Kā alternatīva ciabata maizītes receptei var būt gatavais Dobeles dzirnavnieka ciabata miltu maisījums.

 

Lieldienas ir svētki, kad visa ģimene sanāk kopā. Bieži vien pavadām lielu daļu dienas pie pavarda. Vārām olas, cepam olas. Piedāvātā recepte ir labs veids, kā saviem mazajiem dot mīcīt mīklu un pašam darīt ko smalkāku, piemēram, plaucēt olu. Un tad varam sagaidīt viesus ar šo interesanto ēdienu, ko sauc arī par Benedikta olām,” stāsta Eco Catering šefpavārs.

 

 

Recepte paredzēta 3 personām.

 

Atstājiet komentāru