2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Par SIA "Jēkabpils siltums" valdes priekšsēdētāju iecelts Raits Sirmovičs

Par SIA "Jēkabpils siltums" valdes priekšsēdētāju iecelts Raits Sirmovičs

3.maijā par SIA "Jēkabpils siltums" valdes priekšsēdētāju iecelts Raits Sirmovičs. Amata pienākumus viņš sāks pildīt no 12.maija, liecina informācija Jēkabpils novada pašvaldības tīmekļa vietnē.

Pēc apstiprināšanas R. Sirmovičs sacīja: “Galvenais izaicinājums uzņēmumam pašlaik ir pāreja no fosilā kurināmā uz atjaunojamajiem energoresursiem. Tā ir gan Latvijas, gan visas Eiropas politika, saistībā ar to, ka gāze vairāk kā kurināmais nebūs pieejama. Tas patlaban ir galvenais uzdevums. Šogad “Jēkabpils siltums” iesniegs apstiprināšanai arī projektu par divu jaunu šķeldas katlumāju būvniecību. Viena no tām būs Ķieģeļu ielas mikrorajonā un otra Tvaika ielas mikrorajonā. Pašreizējā posmā ir ļoti saspringts darbs, lai līdz 16.maijam šos projektus iesniegtu. Stājoties jaunajā amatā un ņemot vērā manu profesionālo pieredzi, centīšos attaisnot uz mani liktās cerības un dot ieguldījumu SIA “Jēkabpils siltums” attīstībā.”

Atklātais konkurss uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts šī gada 22.martā  un kandidātu pieteikšanās termiņš tika noteikts 8.aprīlis. Kandidāti uz valdes priekšsēdētāja amatu tika vērtēti divās kārtās. Nominācijas komisija valdes priekšsēdētāja amatu kandidātus novērtēja, balstoties uz nominācijas komisijas 21.03.2022. sēdē apstiprinātiem vērtēšanas kritērijiem. Nominācijas komisijas sastāvā tika pieaicināts arī Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks enerģētikas jautājumos.

Konkursa pirmajā kārtā nominācijas komisija veica sākotnējo pārbaudi atbilstoši pretendentu iesniegtajiem dokumentiem. Sākotnējā pārbaudē tika izskatīti trīs pretendentu iesniegtie dokumenti. Veicot visu kandidātu vērtējumu, nominācijas komisija uz konkursa otro kārtu izvirzīja trīs kandidātus. 

Konkursa otrajā kārtā tika veikts pretendentu kompetenču izvērtējums un vērtēts iesniegtais uzņēmuma attīstības redzējums, atbilstoši uzņēmumam izvirzītajiem vispārējiem stratēģiskajiem mērķiem, uzņēmuma vidējā termiņa stratēģijai. Apkopojot konkursa abu kārtu kandidātu vērtējumus, nominācijas komisija šī gada 22.aprīlī pieņēma lēmumu SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīt kapitāla daļu turētājam izvērtēšanai vienu kandidātu -Raitu Sirmoviču.

R.Sirmovičs ieguvis profesionālo maģistra grādu Rīgas politehniskajā institūtā.

Kopš 2001.gada bijis Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides un Pilsētsaimniecības departamenta direktors, savukārt Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldē vadījis infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļu. No 2019.gada līdz šim bija SIA “ Jēkabpils ūdens” prokūrists un kā valdes loceklis darbojas biedrībā “ Zemgales reģionālā enerģētikas aģentūra”.

Komentāri (0-9/9)

  • ES
    05.05.2022 11:08
    Eiropai ir nasraķ uz fosiliem kurināmiem, Vācijai tik vajadzīga gāze. A Latvijas pidarasti tik dirsīs vasku ar atjaunojamiem resursiem, kamērt pārējā Eiropa kurinās Ukrainas akmeņogles. Šitais ieliktenis arī kurinās tikai pa pusei, tāpat kā remontēja arī tikai vienu pusi tiltam pār Daugavu.
  • Pilsētniece
    05.05.2022 09:37
    Ļoti skumji. Pilsētai vajag jaunus cilvēkus, nevis tie paši vēži, tikai citā kulītē. Patiešām skumji. Rudenī maksāsim atspērušies, šie saņems labas algas. Ehhh..
  • ES
    04.05.2022 23:42
    Kam radinieks ir šis ieliktais loceklis? Ko, Ā
  • skumji
    04.05.2022 17:33
    Un tā mēs te ļurināmies ar "neaizstājamiem" kadriem. Pilsēta kā kaut kāda Krievijas nomale-zobus var izdauzīt pārvietojoties,bet pilsētas saimniecības vadoni,kurš 30 gados nav spējis to nokārtot - atkal uz jauniem "izaicinājumiem". Nekā te nebūs. Diemžēl.
  • vientiesis
    04.05.2022 13:51
    ka saka roka , roku mazga . ielika cilveku amata par kuru vinam nav nekadas saprasanas. plus skaiti uz paris gadiem.
  • Līga
    03.05.2022 18:53
    Es tik par to , ka 2017. gadā vēla akmeņus ( nost Salceviču), tagad pati augstā amatā ieliek 70-gadīgu opi.
  • Līgai
    03.05.2022 18:44
    Vai tad vecums ir šķērslis? Tev problēmas ar vecumu?
    Baidens vēl vecāks,bet vada valsti.
  • Liga
    03.05.2022 18:18
    Vēlu akmeņus. Pašu vecāko atvilku uz Siltumtīkliem
  • Aukstumu tīkls
    03.05.2022 16:14
    A uija uija uija.

Atstājiet komentāru