2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

SIA “JK Namu pārvalde”: Logs bez apdares – problēmas mājā

Lai logs pilnvērtīgi kalpotu, tam jābūt ne tikai kvalitatīvi izgatavotam, bet arī uzstādītam. Svarīgi ir parūpēties par logu malu apdari, tādējādi nodrošinot, ka tas mājokli pasargā no siltuma zuduma un mitruma iekļūšanas, kā arī izolē skaņas.

Ar montāžas putām nepieciešams veikt gan ārējās, gan iekšējās logu malas apdari. Ja ar iekšējo malu apdari var nedaudz pagaidīt, tad ārējo malu apdari vajadzētu veikt pēc iespējas ātrāk. Saules gaismas, mitruma un sala ietekmē putas noārdās - kļūst tumšākas un trauslas. Turklāt sacietējušā stāvoklī tās palielina apjomu un it kā „izspiež” pašas sevi, starp rāmi un putām izveidojot spraugu, kas var rasties arī, putām saskaroties ar ūdeni: ūdens sasalst un atkūstot bojā putu slāni. Līdz ar to telpās iekļūst aukstums un mitrums, izraisot pelējumu. Lai no tā visa izvairītos, montāžu jāveic tā, lai putas tiktu nosegtas. Tāpat aicinām pievērst uzmanību tam, lai rūpīgi tiktu veikta apdare zem palodzes.

Vislabāk izmantot ārējās logu malas apmešanu, ko ieteicams veikt ar flīžu līmi, kas ir izturīga gan pret salu, gan mitrumu. Vietās, kur nav logu malu, izmanto aizsargapmales, no kurām visizplatītākās ir skārda, taču var likt arī plastmasas līmējamās un vienkameras siltās aizsargapmales.

Montējot logus, bieži vien uz rāmjiem atstāj to aizsargplēves, kuras, saskaroties ar sauli, cieši pielīp rāmjiem un to noņemšana sagādā grūtības, un plēve tā arī daļēji paliek pie rāmja. Lai izvairītos no šādām situācijām, plēves ieteicams noņemt ne vēlāk kā mēnesi pēc loga uzstādīšanas.

Aicinām nepiekrist logu uzstādītāju piedāvājumiem veikt tikai logu malu iekšējo apdari, jo tādā gadījumā mājoklī var rasties būtiskas problēmas, kas var ietekmēt gan jūsu veselību, gan dzīves apstākļus!


SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru