2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī darbu sākusi “Atskurbtuve”

Jēkabpilī darbu sākusi “Atskurbtuve”

Jēkabpilī no 1.aprīļa darbu sākusi “Atskurbtuve”, kas atrodas Andreja Pormaļa ielā 125. Tā izveidota, kā SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” struktūrvienība.

Sarunā ar Radio1.lv SIA « Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs Ervīns Keišs sacīja, ka “Atskurbtuves” atvēršanas dienā tajā uzņemts arī pirmais klients. Līdz ceturtdienas rītam tādi bijuši divi.

“Slimnīca šajā atskurbtuvē nesniedz ārstniecības pakalpojumus. Tas ir tikai un vienīgi atskurbšanas pakalpojums. Slimnīca ir operators jeb tas, kas uzrauga un ikdienā arī sniedz šo pakalpojumu,” saka Ervīns Keišs.

Viņš informē, ka “Atskurbtuve” strādā režīmā 24/7 un klientus uzņem visu diennakti, šeit maiņu darbā strādā četri darbinieki. Atskurbšanas telpas ir aprīkotas ar videokamerām. Kad tiek uzņemts klients, kuram nepieciešams atskurbšanas pakalpojums, vajadzības gadījumā tā veselības stāvokli izmeklē no slimnīcas “Uzņemšanas nodaļas” pieaicināts mediķis. Ja tiks konstatēts, ka pacientam nepieciešama medicīniskā palīdzība, viņš tiks pārvietots uz “Uzņemšanas nodaļu”.

Ervīns Keišs sacīja, ka atskurbšana ir maksas pakalpojums un klientam izrakstoties tiek izrakstīts rēķins. Atkarībā no klientu skaita, maksa par diennakti atskurbtuvē ir 70-80 eiro. Gadījumos, ja klients par pakalpojumu nemaksās un šo maksu nevarēs piedzīt, visticamāk, to nāksies segt pašvaldībai, kurā persona deklarēta. 

Būvniecības izmaksas sastāda 185 847,32 (šajā summā iekļauts PVN), pašvaldības finansējums sastāda 167 600 EUR ( šajā summā iekļauts PVN), slimnīcas līdzfinansejums būvniecībai sastāda 18 247,32 EUR (šajā summā ir iekļauts PVN) + būvuzraudzība (420 EUR). Būvdarbus veica SIA “BK Māja”.

Jau ziņots, ka līdz šim atskurbšanas pakalpojumu nodrošināja Jēkabpils novada pašvaldības policija.

Komentāri (0-4/4)

  • Domas
    08.04.2024 19:16
    Normāli, vismaz slimnīcas budžets varēs uzņemt apgriezienus. Jo pašvaldības varēs maksāt par VIP klientiem .
  • Cūkai no novada
    05.04.2024 10:15
    Loģiski. Dzērāji nodokļus maksā,tāpēc pelnījuši vietu ,kur atpūsties
  • Cūku novads
    05.04.2024 07:40
    Dzērāji mūsu novadā pieskaitāmi prioritātei. Vot te nauda atradās!
  • Artūs
    04.04.2024 22:05
    Pa tadu cenu man viesnica lētak sana un vel glaunais numurins

Atstājiet komentāru