2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Mums raksta: Jēkabpilī, Viestura ielā autovadītāji ir pieraduši burtiski «iebraukt» ar auto veikalā (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete SL., kura regulāri saskaras ar autovadītāju necieņu pret citiem veikala «Maxima» apmeklētājiem Jēkabpilī, Viestura ielā, novietojot savus spēkratus tieši pretī ieejas durvīm pie kāpnītēm, kas traucē citiem pircējiem ērti iekļūt veikalā.

"Lūdzu palīdzību sakārtot jautājumu ar automašīnu novietošanu pie veikala Maksima  Viestura ielā. Automašīnu novietošanai tur ir izveidots laukums, uzlikta informācija par automašīnu novietošanas kārtību. Pareizi, baltās līnijas sen prasās pēc atjaunošanas (arī 2023.g. tas netika izdarīts). Bet autovadītāji ir pieraduši burtiski iebraukt ar savu dārgo auto veikalā pa durvīm. Neskatoties uz to, ka tur ir kāpnītes ieejai veikalā un novietošanas vietas sākas aiz ieejas. Un peļķe veikala labajā stūrī ir neizbrienama lietus laikā jau 30 gadus. Palīdziet sakārtot šo jautājumu, jo tas neprasa tik lielus miljonus, kā dambja rekonstrukcija,» raksta jēkabpiliete.

Iedzīvotājas informāciju par autovadītāju uzvedību adresējām Jēkabpils novada pašvaldības policijai, lūdzot komentēt, kā šo situāciju var risināt pašvaldības policija.
“Pašvaldības policija var sodīt transportlīdzekļu vadītājus, ja tas novietots vietās, kur transportlīdzeklis neļauj braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos, bet policijā jābūt saņemtai sūdzībai no personas, kurai minētā automašīna traucē. Šādas sūdzības pašvaldības policija nav saņēmusi. Gadījumā, ja  Attīstības pārvaldes  Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļa lems norādītajā vietā izvietot aizlieguma ceļa zīmi vai horizontālo ceļa apzīmējumu (piemēram Nr. 947, dzelteno līniju), tad pašvaldības policija vainīgās personas varēs saukt pie administratīvās atbildības,”  skaidro Jēkabpils novada pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Inga Ostrovska.

Viņa piebilst, ka informāciju par ceļa zīmju un ceļa apzīmējumu izvietošanu Jēkabpils novada pašvaldībā ir atbildīga Jēkabpils novada Attīstības pārvaldes  Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļa. Jautājumu, ar lūgumu par šīs vietas sakārtošanu, pašvaldības policija pārsūtījusi pēc piekritības augstāk minētajai nodaļai.

Radio1.lv sazinājās ar pašvaldības Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un jautāja, kad tiks sakārtoti horizontālie apzīmējumi un likvidēta peļķe pie veikala Maxima Viestura ielā.

«2023.gadā pašvaldība informēja visus lielveikalus, ka ir jāatjauno horizontālais apzīmējums, lai var organizēt satiksmi stāvlaukumos. Lielākā daļa to izdarīja, bet ne visi. Šogad arī informēsim lielveikalus un veikalu īpašniekus par nepieciešamību atjaunot horizontālos apzīmējumus stāvlaukumos. Arī pašvaldība plāno atjaunot horizontālos apzīmējumus gan ielām un laukumiem,» saka Ainārs Skromāns. 

Tas nozīmē, ka kolīdz veikals Maxima atjaunos horizontālos zīmējumus stāvlaukumā pie veikala Viestura ielā, pašvaldības policija varēs saukt pie atbildības autovadītājus, kas nenovieto auto tam paredzētajā vietā, bet cenšas ar to «iebrauk » veikalā.

Ainārs Skromāns arī piebilst, ka attiecībā uz bedri, kas izveidojusies pie veikala un lietavu laikā allaž pārplūst,  pašvaldības speciālistiem uzdots apsekot un organizēt, lai sakārtotu šo problēmu.


Aculiecinieces foto

Komentāri (0-4/4)

  • Gudrais un Lieliskais
    14.04.2024 13:42
    Skaitīsim, cik ilgs laiks Skromāna k-gam ir vajadzīgs, lai sakārtotu šo būtībā vienkāršo jautājumu. Skaitām no 9. aprīļa......
    Pēc kadastrālās kartes, ieeja veikalā atrodas uz pašvaldībai piederošās zemes. Tātad arī dzeltenā līnija ir jākrāso Skromānam
  • Haha
    11.04.2024 21:14
    Maxima, galvenais, ka krāsa pareizā... tad jau var spriest, ka Raigaiņa. Tas, ka pat auto markas nesakrīt... taču netraucē izteikties.
  • Ferdinands
    09.04.2024 15:46
    Maxima pagajušo (2023.) gadu uzspļāva uz Attīstības pārvaldes rīkojumu. Vai tāpēc Skromāna k-gs kļuva bēdīgs un pats uzkrāsoja dzelteno līniju pretī ieejas durvīm?
  • Maxima
    09.04.2024 13:45
    Ar to sarkano auto tač Ragainis brauc. Viņam drīkst .

Atstājiet komentāru