2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Salcevičs: Ir vajadzīgs “burkāns”, kas iedzīvotājus noturētu Jēkabpilī

Salcevičs: Ir vajadzīgs “burkāns”, kas iedzīvotājus noturētu Jēkabpilī

Jēkabpils domes sēdes informatīvajā daļā deputāti pārrunāja jaunāko Rīgas domes iniciatīvu – noteikt atšķirīgu maksu braukšanai pilsētas satiksmes autobusos rīdziniekiem un tiem, kas Rīgā nav deklarēti.

Deputāts Aigars Nitišs sacīja, ka iespējams arī Jēkabpilij jādomā par līdzīgu rīcību.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis prognozēja, ja visi, kas deklarēti Jēkabpilī, bet dzīvo un strādā Rīgā, deklarēsies galvaspilsetā, tas nodokļu veidā būs nopietns zaudējums pašvaldības budžetam. Pēc viņa domām, Rīgas pašvaldība ir uzņēmusies pārāk lielas sociālās saistības un šis ir mēģinājums iegūt budžetā naudu.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs norādīja, ka tas ir populistisks lēmums, ko pieņēmis Nils Ušakovs un neoficiāla informācija liecina, ka tas vēl nav izvērtēts Rīgas domē un ne visi deputāti atbalsta šādu ideju. Taču tas par ko deputātiem ir vērts domāt, Jēkabpilij ir jāatrod savs “burkāns” ar ko iedzīvotājus noturēt no prombraukšanas.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība iecerējusi no 1.janvāra noteikt, ka Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem sabiedriskais transports kļūs nedaudz lētāks, bet Rīgā nedeklarētajiem būs jāmaksā dubultā. Tādējādi iecerēts galvaspilsētai piesaistīt vismaz 10 000 iedzīvotāju un viņu maksāto Iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN).

Atstājiet komentāru