2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Krustpils novadā darbu sākusi jauna sabiedrisko attiecību speciāliste

Krustpils novadā darbu sākusi jauna sabiedrisko attiecību speciāliste

Krustpils novadā, no šīs nedēļas, 29.jūlija, darbu sākusi jauna sabiedrisko attiecību speciāliste – Justīne Iie, kas Jēkabpils sabiedrībā līdz šim plašāk pazīstama kā žurnāliste.

Līdzšinējā sabiedrisko attiecību speciāliste Monika Kauranena ir devusies ilgstošā atvaļinājumā.

Sarunā ar Radio1.lv Justīne Iie atzina, ka jau gadu nestrādājusi savā profesijā, respektīvi, žurnālistikā un viņai ļoti pietrūcis šīs jomas. Līdz ar to, saņemot piedāvājumu strādāt Krustpils novada pašvaldībā, kā sabiedrisko attiecību speciālistei, piekritusi, jo saskatījusi iespēju strādāt žurnālistikai līdzīgā profesijā. Jāpiebilst, ka Justīne Iie pirms kāda laika stratēja Krustpils novada izsludinātajā konkursā uz sabiedriskā speciālista amatu, bet konkursā netika apstiprināta, paliekot viena no pirmajām savākto punktu ziņā aiz svītras, tāpēc viņai uz laiku piedāvāts šis darbs. Justīne Iie teic, ka sabiedrisko attiecību speciālista pienākumos, līdzīgi kā žurnālista, ir svarīga komunikācija ar cilvēkiem, jāraksta relīzes un droši varot teikt, ka darbs nav monotons, kas viņai ir ļoti svarīgi.

Jautāta par mērķiem jaunajā amatā, Justīne Iie uzsver, ka šobrīd galvenais mērķis esot saprast, ko un kā jādara, jo šajā darbā esot sava specifiska un apgūstamas daudzas jaunas lietas. Tomēr galvenais esot saglabāt vēsu prātu, komunicēt ar kolēģiem un strādāt. 

Savukārt runājot par pirmajām darba dienām amatā, Justīne Iie atzīst, ka vēl tikai iejūtas un apzina darāmo pienākumu loku, bet uzreiz varot teikt, ka sabiedrisko attiecību speciālistam, līdzīgi kā žurnālistam, jāsaskarās ar lielu apjomu jaunas informācijas un jāprot plānot savs laiks, izvirzot prioritātes. Tāpēc viņa priecājoties, ka kolēģi ir atsaucīgi un saprotoši, palīdzot ar padomu un esot saprotoši par daudzajiem jautājumiem, ko viņa uzdodot, saistībā ar veicamajiem pienākumiem.

Justīne Iie ir absolvējusi Latvijas Universitātes sociālo zinātņu fakultāti, iegūstot bakalaura grādu komunikāciju zinātnēs. Līdzšinējā darba pieredze viņai ir laikrakstā “Jaunais Vēstnesis” un Krustpils pamatskolā.