2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Krustpils novadā no dīķa izcelts noslīcis cilvēks (Papildināts ar policijas informāciju)

Krustpils novadā no dīķa izcelts noslīcis cilvēks (Papildināts ar policijas informāciju)

(Papildināts ar policijas sniegto informāciju, pievienota 2.-3.rindkopa)

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.jūnija plkst. 6.30 līdz 21.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus, no kuriem viens bija uz ugunsgrēku dzēšanu un seši uz glābšanas darbiem.

Krustpils novada Kūku pagastā ugunsdzēsēji glābēji ceturtdien no dīķa izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Saskaņā ar policijas informāciju bojāgājušais ir kāds 1951.gadā dzimušais. Policijas pārstāve Ieva Sietniece skaidroja, ka vīrietis bija devies makšķerēt.
Likumsargi par notikušo sākuši kriminālprocesu, nozīmēta ekspertīze nāves cēloņa noteikšanai.

Vakar plkst. 11.36 ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Neretas ielā Jēkabpilī, kur dega sausā zāle un niedres 200m2 platībā. Plkst. 12.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl VUGD piecas reizes devās uz izsaukumiem, kuros vajadzēja sazāģēt vēja nolauztos kokus un atbrīvot ceļa braucamās daļas. Šādi izsaukumi saņemti: Atpūtas un Celtnieku ielas krustojumā Ānē, Krišjāņa Barona ielā Dobelē, Dobeles novada Auru pagastā, Kalna ielā Dobelē un Bērzes ielā Dobelē.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 71 izsaukumu – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu un 30 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinoši.


Plašākai informācijai: 
Vendija Pikše
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste

Atstājiet komentāru