2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

JVĢ basketbola laukumā cietušā jaunieša ārstēšanai pašvaldība piešķīrusi 1000 eiro, negadījuma izmeklēšana turpinās

JVĢ basketbola laukumā cietušā jaunieša ārstēšanai pašvaldība piešķīrusi 1000 eiro, negadījuma izmeklēšana turpinās

Jēkabpils novada pašvaldība ir izmaksājusi 1000 eiro Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadionā cietušā jaunieša ģimenei viņa ārstēšanai, informē Jēkabpils novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers.

Radio1.lv jau ziņoja, piektdien, 27. maijā Jēkabpilī, Rūdolfa Blaumaņa ielā, nepilngadīgam zēnam uzkrita basketbola groza konstrukcija. Negadījumā zēns guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākotnēji tika sākta resoriskā pārbaude un 31. maijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Kā informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa, šobrīd turpinās aktīvs izmeklēšanas darbs ciešā sadarbībā ar Prokuratūru. Ir nopratināti liecinieki un ekspertam nosūtīta papildu informācija, kas bija nepieciešama, lai sniegtu galīgo slēdzienu.

Arī Uldis Skreivers apstiprināja, ka pašvaldība ir saņēmusi divas vēstules no policijas un sniegusi tai visu pieprasīto informāciju, kā arī policija iztaujājusi lieciniekus no pašvaldības puses. Patlaban notikušā apstākļus izmeklē policija, lai lemtu vai kāds par notikušo saucams pie atbildības. Uldis Skreivers piebilda, ka šāda veida āra laukumos ir jābūt lieliem uzrakstiem, kas brīdina, ko nedrīkst darīt, lai sevi neapdraudētu. Tādām uzlīmēm jābūt būtu arī pie konstrukcijas detaļām, kuras patvaļīgi aiztikt nedrīkst, lai nezināšanas dēļ sevi nepakļautu bīstamai situācijai. Viņš sacīja, ka tādas tikšot izvietotas.

Uldis Skreivers arī informēja, ka pēc notikušā negadījuma ir apzināti visi āra trenažieri un bērnu rotaļu laukumi pašvaldības teritorijā gan pilsētā, gan laukos, tie ir gan nofotografēti, gan par katru sastādīts apraksts. Secināts, ka daudzviet šādas konstrukcijas ir nedrošas vai bojājumu dēļ kļuvušas nedrošas un bērni uz tām darbojoties var gūt savainojumus. Izpilddirektors atbildīgajiem darbiniekiem uzdevis likvidēt visus konstatētos trūkumus un turpmāk, vismaz reizi gadā, veikt regulāras šo objektu pārbaudes.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī, 27.maija vakarā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadionā – futbola laukumā norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāts futbolā, kur sacentās  Jēkabpils sporta skolas – Jēkabpils SS un Rīgas FC akadēmija komandas. Spēli bija atnākuši skatīties līdzjutēji, kā arī jaunieši, kas vēroja gan spēli, gan paralēli nodarbojās ar sportiskām aktivitātēm, izmantojot stadiona infrastruktūru. Jauniešiem, darbojoties basketbola laukumā, ap āra basketbola grozu notika nelaimes gadījums, konstrukcija sasvērās un gāžoties sakļāvās, nopietni ievainojot nepilngadīgu jaunieti, kurš guva dažāda rakstura traumas.

Komentāri (0-5/5)

  • ES
    12.08.2022 00:13
    Varbūt, plānprātiņš Skreiveris var atbildēt. Un, kas tā vēl par formas norādi- "patvaļīgi aiztikt nedrīkst" ? Pie kā ir jāiet prasīt atļauju aiztikt? Tas ir tikai, skatīt ar acīm, ar rokām nē! Vai kā ?! Kādam nolūkam ir šīs konstrukcijas iepirktas?
  • ES
    12.08.2022 00:00
    Tad, lai tas Skreiveris salīmē arī uz Sadales Tīkla kastēm.

    Tādām uzlīmēm jābūt būtu arī pie konstrukcijas detaļām, kuras patvaļīgi aiztikt nedrīkst, lai nezināšanas dēļ sevi nepakļautu bīstamai situācijai. Viņš sacīja, ka tādas tikšot izvietotas.

    Kāpēc pats Skreiveris piekritis ir šādu dzīvībai bīstamu konstrukciju uzstādīšanu JVĢ? Nepietiekama izglītība ieņemamam amatam, jeb personiskā labuma ieinteresētība? KoĀ
  • ES
    11.08.2022 13:55
    Kāpēc stiepj gumiju un vainīgās personas, kuras pieņēma būvi ekspluatācijā, vēl nav sauktas pie atbildības? Kas tās par konstrukcijām, kuras sasveroties sagāžas? Vainīgo personu vārdi un uzvārdi ir redzami uz objekta pieņemšanas-nodošanas akta. Par lietas vilcināšanu vainīgās personas arī saucamas pie atbildības!
  • Nolaidība!
    11.08.2022 13:11
    Bet, vai pietiks ar 1000 eiriķiem?
  • Viesis
    11.08.2022 13:07
    Burvīgi! Prieks maksāt nodokļus visādu lielu vīru neizdarību, vienaldzības, bezatbildības un paviršību kompensēšanai!

Atstājiet komentāru