2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils pamaskolas direktore Silvija Dreimane iesniegusi atlūgumu

Jēkabpils pamaskolas direktore Silvija Dreimane iesniegusi atlūgumu

Jēkabpils domes 30.jūlija sēdē tika skatīts jautājums par Jēkabpils pamatskolas direktores Silvijas Dreimanes atbrīvošanu no amata pēc pašas lūguma. Dome viņas lūgumu apstiprināja.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka atlūguma iesniegšana saistīta ar Silvijas Dreimanes personiskiem iemesliem, plašāk tos nekomentējot. Jēkabpils pamatskolas direktore darba attiecības pārtrauc no 30.augusta. Aivars Kraps sacīja, ka pagaidām viņa nestrādās ne vienā no pašvaldības izglītības iestādēm. Taču izteica cerību, ka pēc kāda laika viņa varētu atgriezties darbā kā pedagogs logopēds.

Silvija Dreimane sarunā ar Radio1.lv apstiprināja, ka iesniegusi atlūgumu pēc pašas vēlēšanās. Viņa sacīja, ka ir nostrādāts krietns darba cēliens un ir vēlme atpūsties. Jēkabpils pamatskolu viņa vadīja 23 gadus, bet pedagoga darbā nostrādāti kopumā 42 gadi. Silvija Dreimane arī piebilda, ka no septembra sāksies jauns posms pamatskolas dzīvē, kā arī kopumā pedagoģijā ar jaunām prasībām un jauniem izaicinājumiem. Jautāta vai saskata iespēju nākotnē strādāt kādā no pilsētas izglītības iestādēm kā logopēds, viņa atbildēja, ka nesaka nē, bet tas noteikti nebūšot tuvākā gada laikā.

Jau ziņots, ka Jēkabpils dome nolēmusi no 1.septembra likvidēt Jēkabpils pamatskolu, to pievienojot Jēkabpils 2.vidusskolai. Pamatskolas telpās Rīgas ielā mācību darbs turpināsies, taču izglītības programmu īstenošanas vieta Rīgas ielā 200 tiks reģistrēta kā 2. vidusskolas struktūrvienība. Lēmums paredz, ka Jēkabpils pamatskolas pievienošana 2. vidusskolai jāpabeidz līdz 2020. gada 31. augustam. No 1.septembra visi pamatskolas skolēni būs Jēkabpils 2.vidusskolas skolēni.

Jēkabpils domes lēmums paredz, ka Jēkabpils 2.vidusskola turpmāk pārņems speciālo izglītības programmu, ko īsteno pamatskolā: profesionāli orientētā virziena programma, speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem un speciālās pammatizglītības programma izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem realizācija.

Tāpat arī pēc skolu apvienošanas, Jēkabpils pamatskolas tiesības, saistības un manta pāries 2. vidusskolai un 2. vidusskola pārņems arī darba tiesiskās attiecības ar pamatskolas pedagoģisko un tehnisko personālu, cik tas būs iespējams. Reorganizācijas procesa izdevums segs no Jēkabpils pašvaldības budžeta un pašvaldībai piešķirtās valsts budžeta mērķdotācijas.

Jēkabpils Izglītības pārvalde  Izglītības un zinātnes ministrijai nosūtījusi saskaņošanai šo lēmumu un citus nepieciešamos dokumentus. Lēmums stāsies spēkā pēc Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojuma saņemšanas. Abu skolu direktoriem uzdots informēt darbiniekus, izglītojamos, vecākus un darbinieku pārstāvjus, tai skaitā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Jēkabpils Starpnovadu arodbiedrības organizāciju, par  Jēkabpils pamatskolas reorganizāciju, pievienojot to 2. vidusskolai, un ar to saistīto iespējamo darbinieku skaita samazināšanos.

Saistītas ziņas:

Jēkabpils skolu apvienošana: Jēkabpils domes, Izglītības pārvaldes un abu skolu vadība stāsta, kā tas notiks

Jēkabpils dome likvidēs Jēkabpils pamatskolu, pievienojot to Jēkabpils 2.vidusskolai

Komentāri (0-3/3)

  • Pilsētniece
    31.07.2020 22:59
    Superīgs cilvēks. Tiešām - veiksmi!
  • Koko
    31.07.2020 18:22
    Jauks cilvēks! Lai veicas!
  • Kikii
    31.07.2020 17:12
    Laikam pats mērs grib apmeklēt logopēdu, lai tik daudz nešlupstētu un skaidrāk R burtu iemācītos izrunāt....

Atstājiet komentāru