2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pašvaldības policija varēs kontrolēt taksometru vadītājus

Pašvaldības policija varēs kontrolēt taksometru vadītājus

Pašvaldības policija turpmāk varēs kontrolēt pārvadātājus, kas veic pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru un vieglo automobili, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par autopārvadājumu kontroles organizēšanas un īstenošanas kārtību.

Noteikumu grozījumus izstrādājusi Satiksmes ministrija (SM). Noteikumi ir papildināti ar šī gada martā pieņemtajiem pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili, kā arī ir papildināts to institūciju saraksts, kas ir tiesīgas veikt pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru un vieglo automobili kontroli.

Turpmāk pašvaldības policija, ja attiecīgajā pašvaldībā nav izveidots pašvaldības kontroles dienests, varēs veikt autopārvadājumu kontroli. Pašvaldības policija būs tiesīga veikt kontrolpirkumus un kontrolpasūtījumus. Tādā veidā tiks nostiprinātas pašvaldības policijas nozīme autopārvadājumu kontroles jomā.

Pašvaldības policija šobrīd ir izveidota 77 no 119 pašvaldībām - astoņās republikas pilsētās un 69 novados.

Līdz šim autopārvadājumu kontroli veica pašvaldību kontroles dienesti, valsts robežsardze, Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādes un Valsts policija.

Atstājiet komentāru