2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Huligāni sabojājuši tikai pirms nepilna mēneša ekspluatācijā nodotās Kena estrādes vairākus solus

Vairākas jēkabpilietes vērsa Radio1.lv uzmnību ka vandaļi sabojājuši Kena parka jaunās estrādes solus – vairākiem no tiem ir apzīmētas atzveltnes, savukārt uz solu koka daļām ar nazi vai citu asu priekšmetu izgrebti burtu iniciāļi vai kaut kādi ķeburi.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis Radio1.lv sacīja, ka solus sabojājuši divi nepilngadīgi jaunieši. Pašvaldības policija viņu darbošanos fiksējusi videonoverošanas kamerās un operatīvi ieradusies notikuma vietā. Pieķerot huligānus notikuma vietā, sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols. Huligāni pieķerti 28.augustā. Iundulis Surkulis sacīja, ka ir informējis pašvaldības Pilsētvides departamentu par notikušo, tāpat arī pašvaldības policijā ir saglabāts videomateriāls, kurā redzams, kā huligāni bojā Kena estrādes solus, lai nepieciešamības gadījumā videomateriālu nodotu valsts policijai. Tā kā šis nodarījums ir ļaunprātīga īpašuma bojāšana, tas j;aizmeklē valsts policijai, ja pašvaldība iesniegs pieteikumu par nodarītajiem zaudējumiem valsts policijā.

Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs sacīja, ka pagaidām valsts policijai par notikušo nav ziņots. Vispirms tikšot aprēķināts nodarītais zaudējums un, ja zaudējuma summa būs pietiekami liela, no kuras iestājas kriminālatbildība, tad sniegs pieteikumu valsts policijai. Raits Sirmovičs arī sacīja, ka sabojātās solu daļas tikšot mainītas un, visticamāk, ka darbus veikt pasūtīs Kena estrādes būvētājiem SIA “Erbauer group”. Pagaiodām, cik šie darbi varētu izmaksāt nav zināms.

Jau ziņots, ka augusta sākumā ekspluatācijā tika pieņemta Kena parka estrāde un darbu kopējās izmaksas ir 274 445 eiro. Būvdarbus veica SIA "Erbauer group", būvuzraugs objektā bija SIA "LA Konsultants", bet būvprojekta izstrādātājs - pilnsabiedrība "Austrumi PB". Objekta būvdarbu laikā tika veikta estrādes demontāža, estrādes pamatu liešana, sienu, karkasa uzstādīšana, estrādes jumta un seguma uzstādīšana. Tāpat veikti iekšējie apdares darbi, ārējo elektrotīklu ievilkšana, apgaismojuma uzstādīšana, lietus kanalizācijas ierīkošana. Projekta gaitā labiekārtota parka teritorija, izgatavoti un uzstādīti soli, metāla kulises un afišu stends.

Estrādes teritorija nožogota ar atbalsta sienu, uz kuras izveidotas pergolas no metāla konstrukcijām. Izmantotie metāla ažūrie raksti izvēlēti ar atsauci uz neogotiku, ņemot vērā, ka estrādes fonu veido bijusī Kena muiža, kas ir vienīgā neogotikas celtne Jēkabpilī. Tāpat veikta betona bruģakmens seguma izbūve, granīta plākšņu ieklāšana, kā arī dekoratīvo stādījumu izveidošana, zālāja atjaunošana un kokaugu stādīšana.