2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Krustpils novada kokapstrādes uzņēmumā SIA “Dižmežs” norisinājās VUGD taktiskās mācības

Krustpils novada kokapstrādes uzņēmumā SIA “Dižmežs” norisinājās VUGD taktiskās mācības

22.augustā, plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīkoja ugunsdzēsības taktiskās mācības kokapstrādes uzņēmumā SIA “Dižmežs” Krustpils novada, Krustpils pagasta, Dižmežos.

Mācībās tika inscenēta situācija, ka uzņēmuma angārā ir notikusi aizdegšanās, kur deg kokmateriāli un gatavā produkcija. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām uzņēmuma telpām veic darbinieku evakuāciju un ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Mācībās piedalījās amatpersonas un nodarbinātie no VUGD un uzņēmuma SIA “Dižmežs”. Mācību mērķis bija pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iegūtās iemaņas, trenēt, veikt un vadīt ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus ražošanas objektos.

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc  iedzīvotāji tika aicināti neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, un redzot dūmus, jo mācību ietvaros tiks izmantoti degšanas faktoru imitācijas līdzekļi jeb dūmu ģenerators. VUGD jau iepriekš atvainojās iedzīvotājiem par operatīvo transportlīdzekļu un sirēnu radītajiem skaņas signāliem.

Mācības noritēja veiksmīgi.

Plašākai informācijai:
Ilze Dāme Birziņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Foto: No Radio1.lv arhīva. Ugunsgrēks SIA "Dižmežs" 2016.gada maijā.