2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pagājušajā nedēļā policija sākusi administratīvo lietu par bērna nepieskatīšanu Jēkabpilī

Pagājušajā nedēļā policija sākusi administratīvo lietu par bērna nepieskatīšanu Jēkabpilī

Valsts policija (VP) Zemgalē pagājušajā nedēļā sākusi trīs administratīvās lietvedības par bērnu nepieskatīšanu, kā rezultātā bērni cietuši vai noklīduši. VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece informē, ka viena administratīvā lieta sākta pār bērna nepieskatīšanu Jēkabpilī.

Ceturtdien, 9.augustā Jēkabpilī, agrā rīta stundā, bija noklīdusi trīs gadus veca meitenīte. Ģimene pārcēlās uz citu dzīvokli, meitenes māte pamazām pārnesa mantas uz jauno dzīvokli, bet vecajā dzīvoklī gulēja trīs bērni. Māte bija pārliecināta, ka neviens no bērniem vēl nepamodīsies, taču mazākā pamodās un izgāja no dzīvokļa uz ielas. Sietniece skaidroja, ka kāds vērīgs iedzīvotājs meitenīti pamanīja, izsauca policiju un mediķus.

"Redzot bērnu saldi čučam, nedrīkst viņu atstāt vienu, jo mēs nevaram būt pārliecināti, kad tieši viņš pamodīsies. Nedrīkst bērnus atstāt bez pieskatīšanas arī pie ūdenstilpnēm un atvērtiem logiem, kā arī neturēt ķīmiskus līdzekļus bērnam pieejamās vietās," atgādināja policijas pārstāve.

Savukārt 8.augustā Jelgavā, krītot no privātmājas balkona, smagi cieta nepilnus trīs gadus veca meitenīte. Nelaime notika laikā, kad uzmanība uz īsu brīdi bija novirzīta no bērna. Meitenīte tika nogādāta slimnīcā.

Tajā pašā dienā smagus ķīmiskus apdegumus guva divus gadus vecs puisēns Iecavas novadā. Negadījums notika, kamēr puisēna vecāmāte izgāja pagalmā izkārt veļu, bet viņš pamodās un zem gultiņas atrada stikla burciņu ar stipru ķīmisku tīrīšanas līdzekli. Puisēns ar ķīmiskiem apdegumiem nonāca slimnīcā.

Par notikušo ir sāktas administratīvās lietvedības, tiks skaidroti visi notikušā apstākļi un vērtēta vecāku atbildība. Atbilstoši kārtībai, par notikušo ir informēta arī Bāriņtiesa un Sociālais dienests.

Tāpat VP vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu nebūt vienaldzīgiem un gadījumā, ja tiek pamanīts bērns, kurš viens klīst pa pilsētu vai kur citur, vai arī, ja viņš atrodas apstākļos, kas var viņam kaitēt, nekavējoties par to ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.