2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Krimināllietā par sevišķi cietsirdīgu slepkavību mantkārīgā nolūkā apsūdzētajam pieprasa 20 gadu cietumsodu

Krimināllietā par sevišķi cietsirdīgu slepkavību mantkārīgā nolūkā apsūdzētajam pieprasa 20 gadu cietumsodu

Krimināllietā par sevišķi cietsirdīgu slepkavību mantkārīgā nolūkā apsūdzētajam prokurors pieprasījis piemērot 20 gadu cietumsodu ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem, bez mantas konfiskācijas, informēja tiesā.

Krimināllietas iztiesāšanu Jēkabpils rajona tiesa plānots turpināt 21.augustā, kad apsūdzētajam tiks dots pēdējais vārds.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Una Rēķe, apsūdzētais, pie kura dzīvoja noslepkavotā persona, vēlējies izvairīties no turpmākiem materiāliem sadzīves izdevumiem, tādēļ nolēmis veikt noziedzīgo nodarījumu.

Dzīvības atņemšanas procesā, nolūkā sagādāt cietušajam fiziskas ciešanas, apsūdzētais rīkojies ar sevišķu cietsirdību, uzskata izmeklētāji.

Apsūdzība tiesājamajam celta pēc Krimināllikuma 117.panta.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:37
    Dažas nianses:
    1) Apsūdzētais izšķīrās ar bijušo sievu 2016,g,novembrī, atstāja visu mantu viņai (māju un zemi pierīgā un būdu un zemi Sēlpils pagastā. Sieva nevarēja pārdot īpašumu kamēr apsūdzētais dzīvoja Sēlpils būdā uz ~20 ha zemes.
    Bet kā viņu 2.janvārī arestēja tā 3-4 mēnešu laikā bijusī sieva tika pie liela žūkšņa naudas.
    2) Apsūdzētā sadzīves priekšmeti, apģērbs, apavi, trauki, viss izvazāts, nozagts. Arī vērtīga tehnika. Viņam nav ne krēsla, ne bluķīša, kur sēdēt. Vai Salas novada pašvaldībai nevajadzēja mantu saglabāt?
    3) Mirušais traumas varēja dabūt arī krītot, jo bija ļoti švaks uz kājām, ar deformētu mugurkaulu, bet augumā virs 1,9 m.
    Apšaubu slepkavību.

Atstājiet komentāru