2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ugunsgrēkā Krustpils novadā cieta cilvēks

Ugunsgrēkā Krustpils novadā cieta cilvēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.jūnija plkst. 6.30 līdz 5. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 26 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu un divus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 12.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vecumnieku novada Valles pagastu, kur deg siena ruļļi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg siena ruļļi 1000m2 platībā. Plkst. 19.56 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.42 saņemts izsaukums uz Aknīstes novada Aknīstes pagastu, kur deg koki. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pie purva deg zaru kaudze 1 hektāra platība. Plkst. 18.41 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 18.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pirts 30m2 platībā, saimniecības ēka 25m2 platībā, divstāvīga dārza māja 30m2 platībā un vieglā automašīna 4m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Ķieģeļu ielā Jēkabpilī dega atkritumi 1m2 platībā, Ozolnieku novada Cenu pagastā dega meža zemsedze 1,1 hektāra platībā, Stacijas ielā Dobelē vilciena vagonos dega minerālmēslojums 8m2 platībā.

Vakar saņemti 14 izsaukumi, kur dega sausā zāle. Platības ziņā lielākie ugunsgrēki bija izcēlušies Dobeles novada Bērzes pagastā, kur dega sausā zāle 5 hektāru platībā un 3 hektāru platībā.

Ap plkst. 16.30 saņemts izsaukums uz Lielo ielu Jelgavā, kur no vieglās automašīnas notika gāzes noplūde. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji noplūdi likvidēja, aizskrūvējot gāzes balona ventili.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 125 izsaukumus – 75 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 20 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plašākai informācijai:

Ilze Dāme Birziņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Atstājiet komentāru