2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Krustpils novadā kopīgas alkohola lietošanas laikā iet bojā divi jauni vīrieši

Krustpils novadā kopīgas alkohola lietošanas laikā iet bojā divi jauni vīrieši

Krustpils novadā pagājušajās brīvdienās kopīgas alkohola lietošanas laikā miruši divi jauni vīrieši, bet trešais gados vecākais nogādāts Jēkabpils slimnīcā, kur pēc pirmās palīdzības saņemšanas no tālākās ārstēšanas atteicies.


Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietniece Ieva Sietniece sarunā ar Radio1.lv apstiprināja notikušo, norādot, ka par nāves gadījumiem sākta izmeklēšana pēc Kriminālliekuma 13.nodaļas pantiem par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.


Ieva Sietniece sarunā sacīja, ka svētdien, 28.maijā tika saņemta informācija, ka Krustpils novada Kūku pagastā kādā no daudzdzīvokļu mājas dzīvokļiem ir atrasti divu vīriešu, dzimušu 1988. un 1985.gadā līķi, bez ārēji redzamas vardarbīgas nāves pazīmēm. No šī paša dzīvokļa vēl viens - 1975.gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts slimnīcā ar saindēšanās pazīmēm.


Jēkabpils policijas iecirknī, par šo faktu, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.


Sietniece piebilda, ka sākotnējā informācija liecina, ka vīrieši nelegāli iegādātu jeb neakcizētu alkoholu lietojuši kopā ar apreibinošām vielām jeb medikamentiem, kas, iespējams, varēja izraisīt nāvi. Šobrīd notiek aktīva izmeklēšana, ir veiktas vairākas izņemšanas un nozīmētas ekspertīzes. Sietniece apliecināja, ka šobrīd, kriminālprocesā neviena persona vēl nav atzīta par aizdomās turēto.


Sietniece arī uzsvēra, ka citi, jauni līdzīgi gadījumi, nav konstatēti. Līdz ar to, ir pamats uzskatīt, ka traģiskajam gadījumam ir lokāls raksturs.


Tāpat, Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz simt četrdesmit eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu. Turklāt iegādājoties nelegālu jeb neakcizētu alkoholu pircējiem nav zināma tā izcelsme un kvalitāte un šāds alkohols var būt par iemeslu nopietnām veselības problēmām vai pat nāves gadījumiem.

Komentāri (0-2/2)

  • Vietējais
    02.07.2018 18:37
    ?:
    kuri tie?

    Māris un Pēteris... lai vieglas smiltis....
  • ?
    02.07.2018 18:37
    kuri tie?

Atstājiet komentāru