2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Krustpils novada Kūku pagastā no ezera izcelts noslīcis cilvēks

Krustpils novada Kūku pagastā no ezera izcelts noslīcis cilvēks

Laika posmā no šī gada 9.aprīļa plkst. 6.30 līdz 10.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 32 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēka dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar Krustpils novada Kūku pagastā no ezera tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem. Šis jau ir otrais gadījums pēdējo dienu laikā, kad Krustpils novadā iet bojā cilvēks noslīkstot.


Plkst. 11.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Raiņa ielu Aucē, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis 190m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.05.


Plkst. 13.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Celtnieku ielu Tukumā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg gāzes plīts un sadzīves mantas 1m2 platībā. No spēcīgi piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 13.34 ugunsgrēks likvidēts.


Plkst. 18.49 tika saņemts izsaukums uz Neretas novada Neretas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamā mājā deg starpstāvu pārsegums un ārsiena 1m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.25.


Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumu, kurā Pētera ielā Jelgavā dega vieglā automašīna 1m2 platībā.


Vakar Zemgalē reģistrēti 19 kūlas ugunsgrēki, ar kopējo degšanas platību – vairāk nekā 6,5 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Aknīstes novada Aknīstes pagastā, kur pērnā zāle dega 2 hektāru platībā, bet Veseļu ielā Jēkabpilī pērnā zāle dega 2,5 hektāru platībā.


Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 175 izsaukumus – 120 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 27 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plašākai informācijai:
Ilze Dāme Birziņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Foto: Ilustratīvs attēls.

Saistīta ziņa:

Brīvdienās Zemgales reģiona brigāde saņēma 63 izsaukumus, Krustpils pagastā ūdenstilpē noslīcis cilvēks

Atstājiet komentāru