2024.gada 16. jūnijs

Justīne, Juta

Jautājam: Vai piedalīsieties Eiroparlamenta vēlēšanās un ziniet par ko balsosiet?

Jautājam: Vai piedalīsieties Eiroparlamenta vēlēšanās un ziniet par ko balsosiet?


Rita Audriņa:
Jā, piedalīšos Eiroparlamenta vēlēšanās. Lai tiktu pārstāvēta mūsu valsts, lai aizstāvētu mūsu intereses un stiprinātu mūsu valsts drošību. Tā mēs varam paust savu viedokli. Deputātu pieņemtie lēmumi ietekmē mūsu ikdienu. Jā, man ir skaidrs par kādu politisko spēku es balsošu.


Ina Grišina: Nepiedalīšos, jo patreiz neredzu tam jēgu. Varbūt pēc pāris gadiem bus saskatāms, kas pozitīvs, bet pagaidām savu balsi paturu pie sevis.


Laila Pole: Jā, vēlēšanās piedalīšos. Vēl neesmu izlēmusi par kuru sarakstu balsot. Ar sarakstiem iepazīšos pirms vēlēšanām. Visticamāk, izvēlēšos kādu no sarakstiem, kuros startē jēkabpilieši, taču tas vēl nav izlemts. Uzskatu, ka parasto cilvēku ikdienu būtiski neietekmē Eiroparlamenta deputātu lēmumi. 


Dace Bērziņa: Noteikti, jo tas ir vienīgais veids, kā ierobežot iespēju tikt ievēlētiem visiem plānā galdiņa “urbējiem”, labas dzīves tīkotājiem un citiem populistiem, kuru portreti nu redzami uz katra ielas stūra…. Šoreiz balsošu par konkrētu cilvēku - Margaritu Kolosovu no JKP. Viņa, manuprāt, ir vienīgā visos sarakstos, kas dzīvo uz zemes ar abām kājām, zina lauku iedzīvotāju ikdienu, problēmas. Domāju, ka viņa nonākot EU parlamentā arvien būs tā pati Margarita no Latgales  un Facebook.


Sandra Aldiņa: Piedalīšos, savukārt par ko balsot, vēl ir laiks padomāt. Velēšanās ir jāpiedalās, jo esam Eiropas Savienībā un Eiroparlamentā tiek izlemti daudzi jautājumi par Eiropas valstīm, tostarp arī par Latviju. Tāpat arī Latvija var izvirzīt dažādas savas iniciatīvas, tāpēc aicinu arī citus doties uz vēlēšanām.


Jānis Bite: Eiropas parlamenta vēlēšanās jāpiedalās, jo Latvija ir daļa no Eiropas. Balsošu par jaunajiem kandidātiem, jo ceru, ka viņi vairāk atcerēsies, ka ir ievēlēti no Latvijas. Vecie deputāti, kuri bija ievēlēti, aizbrauca uz Briseli un par Latviju aizmirsa.

Atstājiet komentāru