2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jautājam: Cik bieži apmeklējat grāmatveikalus un iegādājaties grāmatas?

Jautājam: Cik bieži apmeklējat grāmatveikalus un iegādājaties grāmatas?


Daina Spuriņa:
Grāmata - tā ir liela vērtība ar milzīgu emociju un dzīvespieredzes bagāžu! Grāmatnīcas apciemoju regulāri un sekoju piedāvājumu klāstam, visdažādākajam! Ir zināma bauda lasāmvielu paņemt rokās, pāršķirt lappuses un sajust īpašo grāmatas aromātu! Priekš manis internets nav pārspējis rokās turamās grāmatas šarmu!


Lāsma Irša: Pēc būtības es esmu tāds kārtīgs “grāmatu tārps”, bērnībā tika izlasīts simtiem grāmatu, turklāt labākās no tām labprāt lasīju vairākas reizes. Tagad diemžēl grāmatu lasīšanai paliek arvien mazāk laika. Pēdējais grāmatu lasīšanas maratons bija “Covid-19” laikā, kad grāmatas gan aizņēmos no draugiem, gan ņēmu pilsētas bibliotēkās, gan arī pa kādai nopirku. Grāmatnīcās galvenokārt iegādājos kancelejas preces, dažādas bērnu grāmatas un spēles dāvanām, sev retu reizi kaut ko no daiļliteratūras.


Dita Katiņa: Saistībā ar savām interesēm un darbu, es regulāri iegādājos pavārgrāmatas.Tās man aizņem mājās visu grāmatplauktu. Uz grāmatnīcu dodos, kad uzzinu ka ir iznākusi jauna grāmata.


Jānis Zeps: Lielākoties iegādājos uzziņu literatūru un mūsu novadnieku daiļliteratūru. Izmantoju iespēju iegādāties interesējošo literatūru arī grāmatu portālos, tostarp lietotas grāmatas. Pēdējās iegādātās divas grāmatas izdevis Rīgas Porcelāna muzejs un vienu grāmatu par Malienas vēsturi saņēmu dāvanā no Alūksnes TIC.


Liene Grišina: Patīk lasīt, bet grāmatas pērku reti, jo cenas ir diezgan augstas. Šobrīd esmu iecienijusi izdevniecības "Prometejs" fantāzijas un fantastikas grāmatas. Pēdējā grāmata, ko iegādājos no šīs izdevniecības, bija "Vai androīdi sapņo par elektriskajām aitām".

Atstājiet komentāru