2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jautājam: Vai plānojat šogad ieguldīt līdzekļus dārza, balkona vai terases labiekārtošanai?

Jautājam: Vai plānojat šogad ieguldīt līdzekļus dārza, balkona vai terases labiekārtošanai?


Spodra Purviņa:
Katru pavasari uz palodzēm audzēju samtenītes un tomātu stādiņus. Sēju tos parasti marta beigās, aprīļa sākumā. Prieks novērot dīgšanu un augšanu. Vēlāk tos izpiķēju un izstādu dārzā. Dārzā parasti sēju arī saulespuķes. Prieku sagādā arī ķirbju audzēšana. Uz balkona patīk audzēt lociņus, dilles un puķes.


Anita Bartusa: Jā, man ir savs puķu mazdārziņš, kurā liela puķu daudzveidība, it sevišķi aizraujos papildināt dažādas lilijas, īrisus, gladiolas, tulpes un narcises. Pati audzēju samtenes, man prieks, ka vasara vienos ziedos un arī citi var priecēt acis, Balkonu katru gadu rotāju ar begonijām, pelargonijām, būt dārzā starp puķēm - tā ir vislielākā relaksācija.


Ņina Līce: Mēs savā dārzā audzējam visu savām vajadzībām vasarai un ziemai. Pavasarī meita Dace audzē dēstus tomātiem, gurķiem, pipariem, kabačiem, kirbjiem un kapostiem. Viņa ir galvenais dārznieks. Stadam kartupeļus vasarai, ziemai pērkam. Visu izaudzējam. Ta kā ziemā jāpiepērk tikai gaļu un kādu augļi. Ja ābolu gads, tad arī to pietiek līdz pzvasarim. Vasarai audzējam arī kādus divus trīs podiņus ar ziediem. 


Melita Rudzīte: Pavasari gaidu ar lielu nepacietību. Man ir apkurināma siltumnīca, kurā jau aug pirmie stādiņi. Sava dārza un siltumnīcas labiekārtošanai ieguldu līdzekļus visa gada garumā, lai sākoties jaunajai sējas sezonai viss ir sagatavots, iepirkts un iekārtots.


Velta Lāce: Šogad plānoju ieguldīt līdzekļus dārza sēklu un puķu stādu iegādei. Cik tērēšu vēl nevaru pateikt, tas zināms pēc iepirkšanās. Daļu stādus izaudzēšu pati no sava dārza ievāktajām sēklām. Lielu gandarījumu sniedz darbošanās un prieks par katru uzziedējušu ziediņu, izaugušu dārza velti. Tas viss dod pozitīvas emocijas un atmaksājas.

Komentāri (0-1/1)

  • Pavasaris
    14.03.2024 13:44
    Bez ieguldījumiem nekā. Ir jāatjauno, kaut kas jauns jāsabīda.

Atstājiet komentāru