2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jautājam: Ar kādu noskaņojumu sagaidāt valsts svētku laiku?

Jautājam: Ar kādu noskaņojumu sagaidāt valsts svētku laiku?


Spodra Purviņa:
Latvijas dzimšanas diena sakrīt ar manu dzimšanas dienu. Šai dienā ir svētku kūka kopā ar bērniem. Īpašu noskaņu gaidu no tikšanās ar Kaspara Zemīša ģimeni svētku koncertā "Esi man blakus!" Paldies meitām!


Renāte Lenša: Protams tas ir svētku laiks. To neizjūtu kā ģimenes svētkus, bet gan kā tautas kopības svētkus. Šai laikā publiskajā telpā tiek vairāk runāts par kopīgām vērtībām, attieksmi pret valsti. Ar interesi vēroju paaudžu maiņu, redzu, ka mainās arī kopīgās vērtības, kuras nu ir vērstas vairāk uz nākotni un mazāk balstītas pagātnē. Ģimenē šos svētkus īpaši nesvinam, katrs to dara atsevišķi, kopā ar saviem draugiem, tie noteikti ir pasākumi, kuros vari sajusties kā daļa no Latvijas.


Anna Šinkarjuka: Svētki un dāvanas - tie ir prieki! Bet ir jāsaprot, ka brīvība nav tikai svinēšana reizi gadā, brīvība ir liela atbildība, tā nav dāvana. Mūsu brīvība arī ir mūsu tautas vislielākā vērtība, ko diemžēl daļa nenovērtē vai uztver kā pašsaprotamu. Brīvība ir būt saimniekam - radītājam savā zemē, jo mēs paši esam valsts. Jāsaprot, ka nav “ES” un “VALSTS”, ir “MĒS ESAM LATVIJA!”. Ko katrs ieguldīs ar savu domu, garu, darbu mūsu Latvijas labā, to arī mēs paši saņemsim. Par brīvību ir jārūpējas, mēs katrs to varam izdarīt, kāds ar dienestu Zemessardzē, Jaunsardzē, cits ar labi padarītu darbu, cits atkal ar palīdzīgu roku un smaidu savam kaimiņam. Tikai un vienīgi mēs paši veidojam savu valsti un tikai mēs paši varam saglabāt savu brīvību - tā arī ir šo svētku sajūta. Valsts svētku laiks man ir pārdomu laiks: mūsu vērtība ir brīva tauta, brīva zeme, brīva elpa, brīva doma.


Gunta Žilde: Šogad sagaidot valsts svētkus, noskaņojums nav tik gaišs un cerīgs kā citugad, jo situācija pasaulē tikai saasinās un konflikti eskalējas. Karš Ukrainā turpinās, bet priecē, ka Latvija savu nostāju nav mainījusi un atbalsta valstisko neatkarību un demokrātiju. Lāčplēša dienā kopā ar bērniem un mazbērniem vienmēr aizdedzam svecītes par varoņiem, kas izcīnīja mūsu valsti un arī tagad ir tās aizstāvju rindās. Kā zemessargs esmu iesaistīta valsts robežas apsardzē, kas sniedz man jaunas iemaņas,un priecājos par tiem cilvēkiem, kas stājas zemessardzē un teic, ka nevar paļauties tikai uz NATO, bet sava valsts jāaizstāv pašiem. Latvija ir manā sirdī, un ceru, ka visi, kas dzīvo šajā zemē, vēl Latvijai gaišu nākotni.


Velga Karole: Man šie svetki ir prieks un lepnums par savu Dzimteni! Mūsu bagātība ir dabas skaistums, mūsu dainas, dziesmu svētki un kopā būšana. Ģimenē svinam pie svētku galda, jo reizē ir arī mani svētki - dzimšanas diena! Visiem novēlu svecīšu gaišumu sirdīs!

Atstājiet komentāru