2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jautājam: Kur, Jūsuprāt, Jēkabpilī vakaros un rīta stundās, kad jēkabpilieši iet uz un no darba ir nepietiekams ielu apgaismojums?

Jautājam: Kur, Jūsuprāt, Jēkabpilī vakaros un rīta stundās, kad jēkabpilieši iet uz un no darba ir nepietiekams ielu apgaismojums?


Vija Stiebriņa:
Esmu novērojusi, ka vakara stundās ļoti maz cilvēku pārvietojas pa ielām! Pati pārsvarā pārvietojos ar personīgo transporta līdzekli. Ir jābūt saimniekam savā zemē, savā mājā, savā darba vietā un jāredz, kur var ko ietaupīt. Uzskatu, ka pilsētā ir pieņemts ļoti pareizs lēmums, vajag taupīt dārgo elektroenergiju un ietaupītos līdzekļus var izmantot lietderīgāk!


Reinis Ozoliņš: Ielu apgaismojuma nodrošināšana vakara un nakts stundās ir viena no pašvaldibas pamatfunkcijām, kas butu jānodrošina pietiekamā apmērā. Domaju, ka ar laikiem vairak vai mazāk viss ir kārtībā, taču, ka netiek izgaismotas mazākas ielas nav labā prakse, ko attīstīt. Pēdējā laikā ir daudz dzirdēts par zādzībām, tās lielākoties notiek diennakts tumšajā laikā un tieši tur, kur nav apgaismots.


Gita Losāne: Pie mājas naktī tiek izslēgta gaisma, tas īsti netraucē. Uz darbu braucu ar auto, apgaismojums neietekmē. Vienīgi tieši šajā laikā gājēji ir ļoti slikti redzami, pie gājēju pārejām gan vajadzētu gaismu visu nakti, kā arī uzraudzīt lai vienmēr viss deg, ir bijuši tādi brīži pie stūres, ka ir jābremzē, lai kārtīgi pārliecinātos par gājējiem. Lietus laikā un pretīmbraucošu auto gaismās redzamība ir nekāda! Un pats galvenais, lai šī ieekonomētā enerģija neaiziet nebūtībā, jo tad nav jēgas ekonomēt!


Daiga Kalniņa: Jā, esmu pamanījusi, ka pilsētas apgaismojums vakaros kļuvis krēslaināks jeb tumšāks, taču tas nav apgrūtinoši līdz brīdim, kad jāfotografē pilsēta naktī. Tad aptumšojums ir apgrūtinājums. Taču tas, ka ielu spuldzes vakaros izslēdz agrāk un rītos ieslēdz vēlāk, mani netraucē. Piekrītu, ka līdzekļi jātaupa. Ap Raiņa un Kalna ielu, kur dzīvoju, arī agrāk bieži izdega vai sabojājās ielu spuldzes. Nereti kāda ieliņa ieslīga tumsā. Uzskatu, ka atstāt mazās ielas, parkus un pagalmus pilnīgā tumsā bez nevienas lampas, ir asociāli, nepieļaujami un bīstami.


Milana Fedotova: Mani izmaiņas ielu apgaismojumā netraucē, jo pa pilsētu pārvietojos ar automašīnu. Dzīvoju Nameja ielā 30 un varu teikt, ka pie mūsu mājas ielu apgaismojumu diennakts tumšajā laikā bieži vispār aizmirst ieslēgt un tumsu izmanto zagļi. Arī mūs tas ir skāris. Manuprāt, tā ir bezatbildība un vienaldzība pret cilvēkiem, atstājot atsevišķas vietas pilsētā naktīs bez gaismas, kur garnadžiem uzdarboties.

Komentāri (0-4/4)

  • Mila
    07.11.2023 15:05
    Tuvojas Valsts svetki,mūsu visu svētki
    Salā tumšs, ir tikai apgaismojuma stabi, reti kura deg apgaismojums
    Diez kā berni atrod Salas vidusskolu, jo ap to arī tumšs, Viesturu rajons grimst tumsā, tumsa valda pie Sporta zales....
    Vai Salā vispār ir Pārvaldnieks, vai kāds atbild par ciemata apgaismojumu???
  • Juzis
    07.11.2023 14:37
    Braucot arī uz Brodiem iela gaiša kā dienā,bet Salā bez baterejas vakaros nav iespējams pārvietoties. Ja novads var atļauties tērēt 176 000 Zasas parka apgaismošanai,tad kāpēc gan pilsētas un pagastu ielām jāslīkst tumsā?
  • Vizma
    06.11.2023 17:50
    Bebru ielas mikrorajons ir tumšs.No rīta bērni uz pieturu nāk ar ieslēgties telefona lukturīšiem.
  • Jēkabpiliete
    05.11.2023 11:33
    Vakaros aizbrauciet uz Zīlānu ielu! Abas ielas puses izgaismotas, turpretī Nameja iela pilnīgi tumša! Gājēju pārejas pilsētā naktīs arī nav izgaismotas! Vai tiešām to nevar normāli organizēt?! Murgaina tāda taupīšana un tas nav tikai pēdējos gadus!

Atstājiet komentāru