2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jautājam: Vai dzērājšoferiem, kas pieķerti vismaz 1,5 promiļu reibumā, vajadzētu piemērot cietumsodu?

Jautājam: Vai dzērājšoferiem, kas pieķerti vismaz 1,5 promiļu reibumā, vajadzētu piemērot cietumsodu?


Sandra Skutele
: Domāju, ka cietumsods būtu lieka nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšana. Manuprāt, sabiedriskais darbs būtu iespaidīgāks sods. Jo, kuram tad smalkam kundziņam gribētos ar slotas kātu to pašu ielu slaucīt, kur nesen šmigā ar drauģeļiem izrādījās. Kauns no citiem, manuprāt, atturētu vairāk. Tā man šķiet, bet pieļauju, ka citiem var būt atšķirīgs viedoklis.


Rasma Cvetkova: Manas domas, ka cietumā nevajadzētu likt, bet atņemt tiesības. Ja noķer otro reizi dzērumā un bez tiesībām, tad likt strādāt sabiedriskos darbus. Bet, ja bijis dzērumā un izraisījis smagu avāriju, tad gan likt cietumā.


Kristīne Ozola: Stingrākā soda noteikšana ir cīņa ar sekām, bet nenovērš likumpārkāpumu izdarīšanas cēloņus. Jau tagad lielākai daļai transportlīdzekļu vadītāju, kas brauc dzērumā, jau ir atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, un tāpēc viņiem par braukšanu reibumā iestājas kriminālatbildība. Par šādu pārkāpumu tiesa var piespriest ne tikai brīvības atņemšanas sodu, bet arī transportlīdzekļa konfiskāciju vai tā vērtības naudas piedziņu. Uzskatu, ka valsī būtu kopumā jādomā par sabiedrības veselību un alkohola patēriņa samazināšanu, it sevišķi jauniešu vidū, jo apreibinošo vielu pārmērīga lietošana bieži pamudina cilvēku uz neadekvātu rīcību, nedomājot par sekām, par savu un līdzcilvēku drošību.


Raitis Gusevs : Nē, tad viņš būs cietumā jābaro par valsts līdzekļiem. Labāk lai maksā bargu sodu un iet atstrādā valstij un mašīnu atņem uz neatgriežšanu.


Iveta Skolniece: To, ka reibumā nedrīkst vadīt transportlīdzekli, protams, zina visi, bet diemžēl daļai ir sajūta, ka pat dzērumā viņi spēj kontrolēt situāciju un ir superprofesionāli šoferi. Pašreizējie sodi netiek uztverti nopietni, un ir diezgan liela nesodāmības sajūta, tāpēc dzērājšoferiem būtu jāpiemēro reāls cietumsods. Ik pa laikam kāds no pazīstamiem autovadītājiem paliek kājiniekos, un visi tie ir vīrieši. Sievietēm tomēr ir lielāka atbildības sajūta.

Komentāri (0-1/1)

  • Ozolai!
    05.10.2023 17:02
    Cik tad ilgi domāsi par sabiedrības veselību un alkohola pstēriņa samazināšanu??? Ir jādara!

Atstājiet komentāru