2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jautājam: Ar ko Jums asociējas rudens un kur Jēkabpils novadā Jūs ieteiktu doties izbaudīt zelta rudeni?

Jautājam: Ar ko Jums asociējas rudens un kur Jēkabpils novadā Jūs ieteiktu doties izbaudīt zelta rudeni?


Skaidra Putniņa:
Man rudens saistās ar izmaiņām dabā, sēnēm mežā, krāsainām lapām kokos, Miķeļdienu, īpaši manas draudzes svētku dienu 29. septembrī jo 1995. gadā šajā dienā ar arhibīskapa Jāņa Vanaga svētību un mācītāja emeritus Modra Plātes nesavtīgo darbu draudze saņēma erceņģeļa Miķeļa vārdu. Vieta, kur rudenī man patīk vērot dabas pārvērtības, ir mana dzimtā Zasa ar skaisto parku un skolas apkārtni. Kā daudzi rudenī domāju arī par praktiskām lietām- izmaksām, kas palielinās. 


Aija Rancova: Mani rudens priecē ar krāsainību dabā, sēņu daudzveidību, ražas pārbagātību. Apbēdina ar miglainiem rītiem un tumšajiem vakariem.


Sandra Stepka: Rudens noteikti nav mans mīļākais gadalaiks. Man nepatīk aukstums, lietus, dubļi, tumsa, ko tas nes sev līdzi. Pagaidām izbaudu pēdējās siltās dienas un mierinu sevi, ka drīz taču atkal būs pavasaris. Savukārt rudens skaistumu ikvienu aicinu izbaudīt tieši pilsētā. Nav nekur jābrauc. Arī Jēkabpils rudenī ir krāsaina un zeltaini mainīga. Savukārt, runājot par elektrības un siltuma rēķiniem... Es nekad lieki nedomāju un neuztraucos par to, ko es nevaru ietekmēt.


Dita Katiņa: Rudens ir tāds aizejošās vasaras padarīto darbu novērtējums. Atskats uz aizejošo vasaru, bet arī prieks par košumu puķu dobēs un par skaistajām avenēm dārzā, kuras kāru muti ēd mazbērni tieši no zariem. Kā aŕī priecē skaistās baraviku burciņas pagrabā. 


Solvita Varkale: Man šogad Rudentiņš – bagāts vīrs! Vācu ražu savā dārzā, siltumnīcā, aizskrienu līdz tuvējam mežam kādu beku nolauzt (šogad to ir ārkārtīgi daudz!), gatavoju krājumus ziemai. Par rudeni liek manīt dzērvju kāši un klaigas debesīs, rīti un vakari ar miglas vāliem... Precē tas, ka kokiem lapotne vēl zaļa. Rudeni var baudīt gan lauku sētā, gan braucot pa līkumainajiem lauku ceļiem, gan laivojot.

Atstājiet komentāru