2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jautājam: Cik daudz zināt par iedzīvotāju padomēm un vai atbalstāt ideju tādas veidot?

Jautājam: Cik daudz zināt par iedzīvotāju padomēm un vai atbalstāt ideju tādas veidot?


Gunta Smita:
Savā laikā man ar manu paiņu Rasmu bija ideja piedalīties Salas novada pašvaldības darbā, bet toreiz priekšsēdētāja Irēna Sproģe neko neatļāva darīt. Maz ticams ka tagad Jēkabpils dome piekritīs šādām padomēm. Protams, tas nebūtu slikti, ja tāda būtu. Ideju ir daudz.


Ingars Ozoliņš: Vērtēju pozitīvi šo iniciatīvu. Šķiet, īpaši labs ieguvums būtu novada nomaļākajām vietām likt sevī ieklausīties. Galvenais iedzīvotājiem būt aktīviem un organizēt padomes.


Maija Tehņenko: Nesen lasīju, ka iedzīvotāju padomes likumā tika ietvertas pēc nu jau bijušā Valsts prezidenta Egila Levita iniciatīvas. Iedzīvotāju padome ir sabiedriski aktīva cilvēku grupa, kas darbojas uz brīvprātības principiem. Manuprāt, lai iedzīvotāju padome spētu kvalitatīvi pārstāvēt savas teritorijas intereses, tās kandidātu sastāvā vajadzētu būt pēc iespējas līdzvērtīgi pārstāvētām sievietēm un vīriešiem, kā arī dažādām sabiedrības grupām – senioriem, strādājošiem, jauniešiem, uzņēmējiem u.c..


Laura Rakova: Jā, par iedzīvotāju padomēm esmu dzirdējusi. Manuprāt, tā ir lieliska ideja, dot iespēju iedzīvotājiem iesaistīties novadu dzīves veidošanā. Liela daļa sabiedrības ir zaudējusi ticību vēlēšanām un tam, ka kāds jaunievēlētais deputāts varētu radīt labāku dzīvi. Iespēja iedzīvotājiem darboties padomēs varētu atgriezt ticību, ka katrs var ietekmēt lietas savā apkārtnē un radīt dzīvi sev un līdzcilvēkiem patīkamāku.


Velga Karole: Es domāju, ka tādas padomes būtu vajadzīgas, dzirdēju, ka top arī pensionāru padome. Manuprāt, tādas padomes palīdzētu pašvaldību darbā. Labs padoms un ieteikums, nekad nevar būt par daudz!

Komentāri (0-2/2)

  • Jekabpilietis
    20.07.2023 12:35
    Ragainim gan nevajag .
  • Eh, šī inertā tauta!
    20.07.2023 11:05
    Jau līdz šim varēja un var līdzdarboties jebkurš iedzīvotājs. Bet visi guļ un gaida no šī, vissliktākā sasaukuma, kaut kādus labunus!

Atstājiet komentāru