2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jautājam: Ja Jums būtu iespēja, par kuru no trim izvirzītajiem valsts prezidenta amata kandidātiem Jūs balsotu?

Jautājam: Ja Jums būtu iespēja, par kuru no trim izvirzītajiem valsts prezidenta amata kandidātiem Jūs balsotu?


Ineta Buka:
Vienmēr saprotam pazīstamas lietas un procesus. Tāpat ar cilvēkiem. Tā kā Uldis Pīlēns ir arhitekts, tad viennozīmīgi izvēlētos viņu. Jo arhitekts un uzņēmējs, kurš ir radījis plaukstošu uzņēmumu, neskaitāmas ēkas, "olu" un vēl daudz ko citu, noteikti izvēlēsies radīšanas ceļu.


Pēteris Draņevičs: Man personīgi vispazīstamakais ir Edgars Rinkevičs. Viņš ir vietējais. Labi zina un pazīst Latvijas iedzīvotāju vēlmes. Labi pārzin ekanomiku, banku un ārlietas. Rinkevičs ir vietējais un neviens nevarēs pārmest, ka ievēlam ārzemnieku. Taču, ja būtu iespēja izvēlēties, es esmu par tautas vēlētu prezidentu. 


Santa Kasparsone: Ar politiku es vispār esmu uz Jūs, bet par topošo prezidentu manai zemei un tautai, es vēlētos redzēt Edgaru Rinkeviču. Labi atpazīstams, ar stingru nostāju, pa šiem daudzajiem gadiem kā ārlietu ministrs, nekad nav izdarījis acīmredzamas kļūdas ārpolitikā, tikai vairojis Latvijas prestižu.


Laila Pole: Mans viedoklis – prezidentam jābūt tautas vēlētam nevis Saeimas vēlētam. Ja tas būtu tautas vēlēts prezidents, es šim procesam pievērstos, par katru kandidātu lasītu un interesētos. Taču tā kā par to lemj Saeima, pat nepajautājot cilvēkiem, ko viņi vēlētos, un ievēlēs to, ko grib un kas viņu ambīcijām ir izdevīgāk, tad es šim procesam līdzi nesekoju.  


Juta Celmāre: Es noteiki balsotu par Elīnu Pinto, vēsture ir pierādījusi, ka sieviete ar startautisku svaidījumu ir labākā izvēle šādam amatam. Otrā vietā būtu Edgars Rinkevičs. Prezidents, kurš neslēpj arī savu gejisko identitāti, arīdzan būtu spēcīgs signāls, ka Latvija nav kaut kāda tumsonīga valstele.

Komentāri (0-1/1)

  • Līga
    25.05.2023 15:48
    Ko gan citu varēja Pēteris teikt .....

Atstājiet komentāru