2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jautājam: Kādi no dārzeņiem, augļiem un ogām ir visiecienītākie Jūsu ēdienkartē?

Jautājam: Kādi no dārzeņiem, augļiem un ogām ir visiecienītākie Jūsu ēdienkartē?


Melita Rudzīte:
 Dzīvojam laukos. Ģimenei nepieciešamos dārzeņus izaudzējam paši. Bērni ir lieli gurķu piekritēji. Ziemai krājumi tiek sagatavoti no pašu izaudzētiem dārzeņiem. Vienmēr tiek apmeklēts Miķeļdienas gadatirgus, kur patīk mājražotāju veikumi, var smelties intresantas idejas.


Juta Celmāre: Kā normāla latviete, ēdienkartes pamatsastāvs man sastāv no kartupeļiem. Rudenī no piemājas dārza uzturā daudz biežāk tiek lietoti gurķi un tomāti. Garšo pašu spiestās ābolu sulas, lai gan tas ir ļoti darbietilpīgs process. Īpašus krājumus ziemai negatavoju, lai gan šogad samarinēju gurķus un tomātus, jo to bija daudz. Miķeļdienas gadatirgu cenšos apmeklēt, jo interesē, ko gatavo mājražotāji, uzskatu tos par ļoti radošiem un uzņēmīgiem ļaudīm.


Ina Grišina: Visgaršigākie pašu dārzā audzētie kartupeļi, burkāni, āboli, jo audzēti bez pesticīdiem. Mazliet gatavoju ziemai, uzvāru aveņu zapti, iemarinēju kādu gurķi. Eju lasīt dzērvenes. Miķeļdienas gadatirgu apmeklēju, jo patīk noskaņa, kas tajos valda, kā arī var nopirkt ko interesantu.


Velta Ozoliņa: Zemenes un avenes kastītēs saldēju un ziemā vāru uzpūteni. Meža avenes un upenes vāru ievārījumā, ko lietojam pie saaukstēšanās un temperatūras, pievienojot kārtīgu ievārījuma karoti tējai. Ābolu ievārījumu vāru un izmantoju kā pildījumu virtuļiem, vai arī kā piedevu kartupeļu pankūkām. Vēl jāieliek kādas burciņas boršča. Sēņu šogad nav, nesanāks iesālīt.


Gita Losāne: Lietojam visu, ko var izaudzēt - tomāti, gurķi, kartupeļi, kabači, sīpoli un citi dārzeņi. Pērkam maz, tikai ja pašiem nav, vai neizaug. Arī meža veltes ogas un sēnes lasām. Konservejam daudz. Uz Miķeļdienas tirdziņu noteikti dosimies.

Atstājiet komentāru