2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jautājam: Kādas ir Jūsu prognozes vai nozagtais lielgabals tiks atrasts un vainīgie saukti pie atbildības?

Jautājam: Kādas ir Jūsu prognozes vai nozagtais lielgabals tiks atrasts un vainīgie saukti pie atbildības?


Ruta Kalniņa:
Grūti prognozēt, kā viss notiks vai policijai izdosies atrast nozagto lielgabalu vai nē, viss atkarīgs, kādas pēdas pēc zādzības atstātas. Uzskatu, ka visu vajag darīt likumīgi. Sarunas uzsāktas un šovasar vajadzēja notikt pārapbedīšanai, tagad skandāls pa visu Latviju. Ja šeit ir apbedījumi, tad tos jāpārvieto uz Brāļu kapiem un, ja lielgabalu atradīs arī tas jānovieto piemiņas vietā – Brāļu kapos.


Inese Berķe: Tas, kas izdarīts, ir nelikumīgi. Pilsētas pašvaldība tik ilgus gadus risināja jautājumu par pārapbedīšanu un man radās pārliecība, ka ir nonākts tuvu risinājumam un šovasar tas izdosies, tiks veikta zondāža, pārbaudīts vai ir apbedījumi, jo viena lieta, kas minēts dokumentos, cita, kas ir reāli dabā un kritušo karavīru mirstīgās atliekas pārvietotas uz Brāļu kapiem. Kā tagad būs, nav zināms. Es ticu policijai, man ir bijusi izdevība pārliecināties, kā tā strādā, ticu, ka policija vainīgos atradīs.


Gundars Kalve: Atrast neatradīs. Patlaban saistībā ar šo notikumu norisinās spraigas darbības par kurām un pieminekļa nozagšanas apstākļiem plašāka sabiedrība uzzinās tuvākajā laikā. Es jau no pirmās dienas esmu teicis, ka šis notikums man, manai ģimenei, maniem draugiem un domubiedriem ir pozitīvs notikums. Lielgabals bija okupācijas varas simbols un tas Jēkabpilī vairs nekad neatgriezīsies.


Nataļja Čehova: Tā ir demonstratīva necieņa pret krieviem, kas dzīvo gan Latvijā, gan Krievijā, jo Krievijā nav nevienas ģimenes, kurā nebūtu gājis bojā kāds tuvinieks Lielajā Tēvijas karā. Tā ir ne tikai necieņa, bet arī kriminālatbildība. Jautājums ir nevis atradīs vai neatradīs lielgabalu, bet gan – kā uz šo notikumu reaģēs valsts. Tā ir necieņa gan pret valsts iekārtu, gan Jēkabpils pašvaldību, zadzēji izdarīja lāča pakalpojumu. Tagad visiem jātaisnojas. Tā nav sīka zādzība un tā nerisina problēmu. Šis notikums ir arī atklājis, cik sašķelta ir Latvijas sabiedrība– krievvalodīgajos un latviešos, to atklāj radikāli pretējie komentāri pie publikācijām par šo tēmu. 


Lidija Anosova: Skumji, ka tā ir noticis. Jēkabpils ir izcēlusies no negatīvās puses. Es ticu un ceru, ka policija veiks savu darbu un atradīs gan lielgabalu, gan vainīgos. Turklāt iekšlietu ministrs ir mūsu novadnieks un tā ir viņa goda lieta. Manā rīcībā ir informācija, ka netiks dota piekrišana virsnieku pārapbedīšanai un šī piemiņas vieta paliks tur, kur tā ir tagad. Ja tiks atrasts lielgabals, tad arī tas tiks atjaunots savā iepriekšējā vietā.

Komentāri (0-10/12)

  • Edgars
    09.03.2021 21:25
    Andrejs:
    Patriots-beidz smirdēt. Es jau nesaku,ka neesmu Latvijas patriots,vienkārši tas ir tizli ņemt un pieminekļus zagt. Kāda starpība-krievu,franču vai Zimbabves piemineklis? Ja viņš ir tad viņam jābūt!

    Tagad ņems un Latvijas pieminekļus zags un vēl visādi apgānīs.
    Un es esmu tikai par,lai beidzot šie visi "baigie patrioti" aizveras.
    Patriots
  • Andrejs
    06.03.2021 09:48
    Patriots-beidz smirdēt. Es jau nesaku,ka neesmu Latvijas patriots,vienkārši tas ir tizli ņemt un pieminekļus zagt. Kāda starpība-krievu,franču vai Zimbabves piemineklis? Ja viņš ir tad viņam jābūt!

    Tagad ņems un Latvijas pieminekļus zags un vēl visādi apgānīs.
    Un es esmu tikai par,lai beidzot šie visi "baigie patrioti" aizveras.
  • Precīzāk
    06.03.2021 03:10
    Četrām vecām komunistēm asaras birst:))))!
  • tautaslabklajibailv
    05.03.2021 12:20
    Lielgabals nav piemineklis,bet gan okupantu simbols,un līķu bedre pilsētas centrā nav kapi.
  • Hex -> Parriotam
    04.03.2021 23:25
    Kāds tu patriots, ja Latviju raksti ar mazo burtu?! Bioatkritums, nevis patriots.
  • Patriots
    04.03.2021 23:10
    Andrejs,krievs aizver savu muti dzīvo latvijā esi patriots
  • Dmitrijs
    04.03.2021 20:58
    Tauta,vai nakti daritas lietas jus uzskatat par varoņdarbiem?ja jums ta butu ko tad jus teiktu
  • saulvedis
    04.03.2021 18:11
    Abām vecajām komunistēm birst asaras, ka nenosargāja to lūzni. Tak jau skrēja uz rašas vēstniecību sūdzēties un Jūdas grašus saņemt
  • Jancis
    04.03.2021 16:34
    Tauta izdarīja to ,ko valdība nespēj jau 30 gadus! Atbrīvot Latviju no okupantu simboliem!
  • 1905
    04.03.2021 16:26
    1905.gadā dedzināja muižas. Tagad daudz lielo zemnieku un janu neprāši mestos iznīcināt, tad arī Gundars priecīgs plaukšķinātu? Viens likums un viena taisnība visiem! Slēpt nozieguma pēdas - tas ir noziegums un arī Gundars Kalve ir jāsauc pie atbildības!
12

Atstājiet komentāru