2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jautājam: Vai saistībā ar Covid-19 nepieciešams pagarināt ārkārtas situāciju valstī un pastiprināt ierobežojumus?

Jautājam: Vai saistībā ar Covid-19 nepieciešams pagarināt ārkārtas situāciju valstī un pastiprināt ierobežojumus?

Juris Līcis, Jēkabpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs: “Būtībā, ja visi ievērotu to, kas ir jau noteikts, tad ierobežojumu ir pietiekami. 1.-4.klašu bērniem noteikti uz skolu ir jāiet klātienē, jo tā nav tā lielākā riska grupa. Jautājums varētu būt par nākošo grupu – 5.-6.klase, kur būtu jāievēro zināma piesardzība un šai grupai pārvietojoties pa skolas koplietošanas telpām un uzturoties tajās, būtu jāvalkā sejas aizsargmaska, pat ja bērni ir jaunāki par 13 gadiem. Kā rāda statistika, tad situācija ir zināmā mērā stabilizējusies un vēl stingrāki ierobežojumi nav nepieciešami, jo nevajadzētu pārtraukt valstī izglītības un ekonomiskos procesus. Ja aizvērs pirmsskolas un sākumskolas iestādes un noteiks visiem attālinātu apmācību, daudziem vecākiem nāksies palikt mājās ar bērniem un viņi nevarēs doties darba gaitās un no tā jūtami cietīs ekonomika.”

Dace Bērziņa, uzņēmēja: “Katra cilvēka dzīvība ir svarīga. Nenoliedzami! Bet kopš pandēmijas sākuma cilvēkiem ir samazinājušies ienākumi, izdevumi, diemžēl nē – cik cilvēki spēs izdzīvot? Pavisam kritiski ir ar iedzīvotāju emocionālo veselību – svētki, koncerti, ceļojumi – tiek īpaši novērtēti, kad to nav.

Madara Vīgante, daudzbērnu māmiņa: “Domāju, ka nevajag ne pagarināt, ne pastiprināt ierobežojumus saistībā ar Covid-19. Dēls mācās 8.klasē, mācās mājās attālināti ar mācībām tiek gala, bet sākumskolas klasēm domāju obligāti jāapmeklē skola klātienē. Meita mācās 4.klasē, apgūst trīs valodas, tas nav viegli. Jaunākie bērni apmeklē bērnudārzu. Uzskatu, ka bērniem ir grūti atgūties šajā mācību gadā pēc attālinātajām mācībām pavasarī. Maskas lietojam, rokas mazgājam, nedrūzmējamies, bērni brīvo laiku pavada pagalmā.”

Komentāri (0-1/1)

  • Essss
    26.11.2020 23:37
    Nekas nav jāpagarina, nav jāierobežo cilvēki , pietiek ar - diviem metriem, maskām un personīgo higiēnu.

Atstājiet komentāru