2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Vai esat šogad bijis sēņot?

Vai esat šogad bijis sēņot?



Sandra:
Vīrs bija sēņot. Salasīja bekas, vilnīšus, lācīšus, baravikas. Gatavojām sēņu mērci un sālījām ziemai. Man visvairāk garšo bekas un lācīši.



Gunta:
Jā, protams. Sēņot eju Vīpes pusē. Esam salasījuši daudz baraviku, apšubeku, gaileņu, bērzlapju un jau arī rudens sēnes – cūcenes. Gan ēdam, gan ziemai liekam dažādos veidos – marinējam, sālam un sacepjam cūku taukos. Man pašai vislabāk garšo gailenes.



Svetlana: Nē, pati neesmu bijusi, vīrs ir bijis sēņot. Salasīja bērzlapes, sviesta beciņas, gailenītes, baravikas. Man mērcītē vislabāk garšo baravikas, savukārt marinētas – sviesta beciņas.



Laila: Vienu reizi esmu bijusi sēņot. Salasīju dažādas sēnes, bet visvairāk gailenes. Mans mīļākais sēņu ēdiens ir baraviku mērcīte.



Tatjana: Var teikt, ka es sēņu laikā dzīvoju mežā. Sēnēs braucu ik pārdienām uz savu dzimto pusi Salas novada mežiem. Mežā tagad daudz sēņu – baravikas, bērzlapes, podiņi, turki jeb čigānietes un citas. Esmu ziemai jau iemarinējusi vairāk kā 30 burkas sēņu, turpmāk salāsītās sālīšu. Man garšo visas sēnes un vislabāk mērcītē.

Atstājiet komentāru