2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kā jums šķiet, Jēkabpilī dzīves dārdzība ir augstāka vai zemāka salīdzinājumā ar citām Latvijas pilsētām?

Kā jums šķiet, Jēkabpilī dzīves dārdzība ir augstāka vai zemāka salīdzinājumā ar citām Latvijas pilsētām?



Viktors:
Skatoties ar ko salīdzina. Ja salīdzina ar Rīgu, tad dzīve Jēkabpilī ir dārgāka, jo iedzīvotāju mazāk, patēriņš zemāks, cenas augstākas, ja ar kādu citu mazāk apdzīvotu vietu, tad Jēkabpilī, iespējams, cenas ir zemākas. Jo mazāk cilvēku, jo dzīves dārdzība ir augstāka.



Mārīte
: Dzīves dārdzība ir augusi. Veikalā iztērē desmit eiro un neko lielu nopircis neesi. Ļoti strauji aug cenas, gandrīz katru dienu secinu, ka kaut kas palicis dārgāks. Par laimi man mājās ir malkas apkure, tad vismaz par kurināmo nav lielu izmaksu. Taču kopumā pie mums dzīves dārdzība ir augsta.



Ligita: Skatoties kādā jomā, ir lietas, kas te maksā dārgāk nekā citur un lietas, kas maksā lētāk, taču kopumā domāju izmaksas visur ir vairāk vai mazāk līdzvērtīgas. Domāju, ka Jēkabpilī dzīves dārdzība ir zemāka, piemēram, salīdzinot ar Rīgu. Taču cenas aug visam.



Rinalds: Neesmu jēkabpilietis, nevaru komentēt. Esmu no Neretas un tur cenas aug visam. Iespējams, ka ir kāda pilsēta, kur dzīves dārdzība zemāka un viss ir lētāks, bet man nav tādas informācijas.



Ieva: Domāju, ka izmaksas visās pilsētās ir līdzvērtīgas un Jēkabpilī tās nav augstākas, kā citviet. Pārtikai gan visu laiku aug cenas. Savukārt izmaksas par mājokli nav lielas, jo mūsu mājai ir sava katlumāja.

Atstājiet komentāru