2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Vai esat vakcinējušies pret ērču encefalītu?

Vai esat vakcinējušies pret ērču encefalītu?

 Inta

Inta: Nē, neesmu. Bija gadījums, kad mežā ogojot ērce bija piesūkusies, noņēmu pati ar pinceti. Nekas ļauns nenotika. Tāpēc arī par vakcinēšanos neesmu domājusi.

 

Lana

Lana: Jā, es regulāri vakcinējos pret ērču encefalītu. Patlaban jau pēdējās potes iedarbība ir beigusies, jāiet atkārtoti vakcinēties. Man ērce bija piesūkusies bērnībā. Toreiz kaut kā no ērcēm tā nebaidījāmies. Tagad baidos no šī kukaiņa, tāpēc vakcinējos.

 

Inese

Inese: Jā, ļoti sen esmu vakcinējusies, kad bija darbs katru dienu mežā. No ērcēm nebaidos un man nekad ērce nav piesūkusies, es uzskatu, ka ir mazs procents slimu ērču. Savukārt manam vīram bērnībā bija piesūkusies slima ērce un viņš izslimoja ērču encefalītu.

 

Nadezhda

Nadežda: Jā, esmu vakcinējusies – gan pati, gan arī savus bērnus. Katru dienu esam dabā un ir risks, ka var piesūkties ērce. Arī citiem iesaku vakcinēties, jo īpaši cilvēkiem, kas dzīvo laukos.

 

Svetlana

Svetlana: Nē, nekad. No ērcēm nebaidos, jo kam jānotiek, tas notiksies. Dabā esmu bieži un ērces man ir piesūkušās katru gadu, tās izvelku pati. Tikai vienu reizi esam vērsušies pēc mediķu palīdzības, lai izvelk ērci meitai.

 

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru