2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vai Jēkabpils ir draudzīga pilsēta velosipēdistiem?

Vai Jēkabpils ir draudzīga pilsēta velosipēdistiem?

 Sandis

Sandis: Manuprāt, kopumā Jēkabpils infrastruktūra velosipēdistiem ir draudzīga, vienīgi daudzviet, kur ir veloceliņi, tie ar sarkano līniju un norādes zīmēm būtu jāatdala no gājēju daļas, lai nav viss vienā plūsmā. Problemātiskākās vietas velobraucējiem ir Kena parks un ceļš pār tiltu.

 

Zane

Zane: Jēkabpilī vēl ir daudz darāmā, lai pilsētas infrastruktūra būtu draudzīga velosipēdistiem. Pati bieži braucu ar divriteni, ir posmi, kas ir sakārtoti, bet daudzviet infrastruktūras nav. Mans maršruts ir no Draudzības alejas līdz bērnudārzam “Zvaniņš”. Manuprāt, pilsētas daļa līdz dambim ir piemērota velosipēdistiem, savukārt daudzdzīvokļu māju mikrorajonos tā ir jāsakārto.

 

Ainars

Ainārs: Neesmu velosipēdists un neesmu īpaši pievērsis uzmanību, kāda ir infrastruktūra velosipēdistiem. Domāju, ka nav viss kārtībā pilsētā, ka daudzviet ir grūti pārvietoties ar divriteni un velosipēdistiem grūti ir arī braukt kopējā plūsmā ar automašīnām.

 

Evita

Evita: Neesmu pa Jēkabpili braukusi ar velosipēdu, tāpēc grūti spriest. Taču esmu ievērojusi, ka pilsētā ir maz veloceliņu, tāpēc, iespējams, velosipēdistiem ir problemātiski pārvietoties pa Jēkabpili.

 

Vadims

Vadims: Sen neesmu braucis ar velosipēdu, bet kad to darīju nebija problēmu. Manuprāt, Jēkabpils ir draudzīga pilsēta velosipēdistiem, jo ar divriteni var nokļūt visur, kur vēlies, ir viss kārtībā.

Sandra Mikanovska:

Radio1, Ceturtdiena

Komentāri (0-2/2)

  • lVadima draugs
    02.07.2018 18:36
    Vadims bija vislabākais šājā intervijā! :P
  • Velobraucejs
    02.07.2018 18:36
    Esmu ar velosipēdu izbraukajis katru ielu Jēkabpilī. Ir padomāts tikai par autobraucējiem un gajejiem. Veloceliņi ir jātaisa ārpus pilsētas robežās, piemēram uz zinānu pusi, vai salas, lai fures neskrien virsū.

Atstājiet komentāru