2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Zināms, cik SIA “Jēkabpils siltums” klientiem izmaksājis viens apkures kvadrātmetrs februārī (TABULA)

Zināms, cik SIA “Jēkabpils siltums” klientiem izmaksājis viens apkures kvadrātmetrs februārī (TABULA)

SIA “Jēkabpils siltums” publiskojis informāciju par apkures izmaksām februārī. Vienas megavatstundas siltumenerģijas cena februārī bija 102,73 eiro bez PVN. Tikmēr vidēji viens apkures kvadrātmetrs februārī 2,33 eiro bez PVN, kas ir par 0,26 eiro mazāk kā janvārī, kad viens apkures kvadrātmetrs vidēji izmaksāja 2,59 eiro bez PVN.

Visdārgāk apkure februārī izmaksājusi mājā Kaļķu ielā 1, kur iemītniekiem par apkuri jāmaksā – 3,19 eiro par kvadrātmetru. Dārgāk kā vidēji par kvadrātmetru jāmaksā arī mājas Zīlānu ielā 4 iemītniekiem – 3,08 eiro par apkures kvadrātmetru, tāpat arī augstāk par vidējo maksu jāmaksā mājas Bebru ielā 27 iemītniekiem – 2,92 eiro par apkures kvadrātmetru bez PVN. 

Tikmēr vismazākie rēķini par apkuri februārī bijuši jāmaksā mājai Viestura ielā 14b  – 1,67 eiro bez PVN par apkures kvadrātmetru. Mazāk kā vidēji par saņemto siltumenerģiju februārī jāmaksā arī mājas Ziemeļu ielā 6 iemītniekiem – 1,73 eiro par apkures kvadrātmetru bez PVN, kā arī mājas Nameja ielā 32 iemītniekiem – 1,74 eiro bez PVN.  

Jau ziņots, ka no 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim mājsaimniecībām valsts paredz centralizētās siltumapgādes atbalstu - centralizētās siltumapgādes tarifa sadārdzinājumu virs 68 - 150 eiro par megavastundu valsts kompensēs 50% apmērā, savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 eiro par megavastundu, valsts kompensēs 90%. Atbalsts mājsaimniecībām tiek piešķirts automātiski. 

Plašāk par to, cik katrā mājā, kurai apkuri nodrošina SIA “Jēkabpils siltums” izmaksājis apkures kvadrātmetrs februārī skatieties  SIA “Jēkabpils siltums” sagatavotajā tabulā.






Atstājiet komentāru