2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA „Jēkabpils siltums” apkures sezonai ir gatavs

Šoruden septembrī pabeigts pirms 2 gadiem iesāktais projekts 

Šoruden septembrī noslēdzies pirms diviem gadiem  SIA “Jēkabpils siltums” uzsāktais projekts „Siltumapgādes pārvades un sadales sistēmas efektivitātes paaugstināšana Jēkabpils pilsētā, Tvaika ielas rajonā”. 

Projekts realizēts ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu. Darbi pabeigti laicīgi, kā plānots, līdz šīs apkures sezonas sākumam. Projekta būvdarbus veica SIA “Hektors”. Siltumtīklu rekonstrukcijas laikā Tvaika ielas rajonā, esošās virszemes trases un pazemes siltumtrases dzelzsbetonu kanālos tika aizstātas ar bezkanāla izpildījumā izbūvētām pazemes trasēm ar rūpnieciski izolētām siltumtīklu caurulēm. Projekts gaitā tika rekonstruētas siltumtrases 1,5 kilometra garumā, daļa siltumtrases (798 m)  tika izbūvētas pa esošo vietu un daļa (673 m) pa jaunu maršrutu. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas sastāda EUR 1 489 133,55 EUR, no kurām ES fondu līdzfinansējums veido 40% jeb 595 653,42 EUR. Kā norāda SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko, projekta ietvaros galvenais uzsvars tiek likts uz siltuma zuduma samazināšanos, bet lai šo efektu varētu precīzi izvērtēt, ir jāpaiet vismaz vienai apkures sezonai. Projekta galvenie ieguvumi: siltuma zudumu samazināšanās, samazināsies avārijas risku iespējas, droša un nepārtraukta siltumapgāde patērētājiem.

Vasarā veikti dažādi remontdarbi uzņēmuma katlumājās 

SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko stāsta, ka vasarā veikti dažādi remontdarbi uzņēmuma katlumājās. Celtnieku ielas katlumājā ir iegādāti divi jauni gāzes katli, kuri tiek uzstādīti un darbosies automātiskā režīmā. Šobrīd notiek katlu pievienošana esošajām siltumapgādes sistēmām. Darbi notiek ļoti raiti, tādēļ plānots, ka tuvākajā laikā projekts tiks pabeigts un uz 1.oktobri katli būs ekspluatējami. Katlumājā operatora vairs nebūs, jo jaunie katli tiks iestatīti un darbosies automātiskā režīmā. Dārzu ielas katlumājā vasarā ir veikts šķeldas katla remonts, kur katlam tika būtiski remontēts iekšējais oderējums. Darbi notiek arī Ķieģeļu ielas katlumājā. A.Karpenko: "Katlu mājā notiek gāzes vada atjaunošana. Gāzes vads tika nejauši sabojāts vasarā. Tas ir gāzes vads, kas pieder citam uzņēmumam un veicot darbus to nejauši aizķēra būvniecības tehnika. Līdz ar to gāzes vada virszemes daļa, kas ieiet mūsu uzņēmuma katlumājā, bija jānomaina. Tuvākajās dienās arī šie darbi tiks pabeigti, veiksim visas nepieciešamās pārbaudes un jau tuvākajā laikā nepieciešamības gadījumā katlumāju varēs palaist ekspluatācijā.

SIA “Jēkabpils siltums” jaunajai apkures sezonai ir gatavs

Visi iepriekš minētie darbi netraucē uzsākt apkures sezonu pēc nepieciešamības jebkurā laikā. Ņemot vērā laika apstākļus, apkuri vienmēr vispirms tiek uzsākta skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Savukārt daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem ar jautājumu par apkures nodrošināšanu jāvēršas pie mājas apsaimniekotāja, kurš pēc mājas kopīpašnieku lēmuma par apkures uzsākšanu veic attiecīgas tehniskas darbības. SIA "Jēkabpils siltums" ražo un piegādā siltumenerģiju līdz patērētāja īpašumam, t.i. veic siltumenerģijas piegādi līdz ēkas ievadam.

Aiga Sleže,
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Attēlā: Celtnieku ielas katlumāja un viens no iegādātajiem jaunajiem gāzes katliem

Atstājiet komentāru