2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils multifunkcionālā sporta halle ir pieņemta ekspluatācijā

Jēkabpils multifunkcionālā sporta halle ir pieņemta ekspluatācijā

31.augustā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā ir saņemts Būvniecības valsts kontroles biroja akts par Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles jaunbūves pieņemšanu ekspluatācijā, liecina publicētā informācija Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā.

Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji klātienē apsekoja jaunbūvi, iepazinās ar būvprojektu un citiem būvdarbu izpildi fiksējošiem dokumentiem, un ir atzinis objektu par derīgu ekspluatācijai.

Multifunkcionālās halles kopējā platība ir 8468,8 kv.m. Tajā ir izveidota universāla sporta zāle basketbolam un volejbolam ar teleskopiskām tribīnēm 1000 skatītājiem un stacionārām tribīnēm 100 skatītājiem, ar iespēju zāli transformēt publisku pasākumu rīkošanai, ierīkotas  zāles trenažieriem, aerobikai, horeogrāfijai, uzbūvēta “B” kategorijas hokeja arēna ar sēdvietām 300 skatītājiem,  izveidotas sportistu ģērbtuves, treneru telpas, inventāra, saimnieciskās un administrācijas telpas,  vestibils ar garderobes telpu, labierīcībām, kā arī paredzētas telpas Jēkabpils Sporta skolai un kafejnīcas izvietošanai. Ir veikta arī pieguļošās teritorijas labiekārtošana un izveidoti stāvlaukumi automašīnām.

Sporta halles apsaimniekošanu veiks Jēkabpils sporta centrs. Pašlaik hallē tiek veikta mēbeļu un inventāra uzstādīšana, pieņemšana uzskaitē un pārbaudīta to atbilstība iepirkuma prasībām. Atbilstoši standartiem tiek iekārtotas sporta zāles, zīmētas laukumu līnijas un dizains. Hokeja hallē tiks liets ledus - šis process aizņems divas nedēļas. Vienlaicīgi notiek arī darbinieku atlase un apmācība, kā arī Jēkabpils sporta centra iekārtošanās jaunajās telpās. Halles oficiālā atklāšana tiek plānota oktobra otrajā pusē. Informācija par atklāšanas laiku un programma tiks sniegta atsevišķi.

“Jaunā halle Jēkabpils vārdu ar jaunu jaudu ienes Latvijas sporta dzīvē. Tā ļaus mums ne tikai uzņemt augsta līmeņa nacionāla un starptautiska mēroga sporta komandas, bet arī audzināt profesionālu un spēcīgu jauno sportistu paaudzi. Halles infrastruktūra ir moderna un ļoti daudzveidīga, tāpēc ceru uz Jēkabpils un apkārtējo novadu iedzīvotāju interesi izmantot halles piedāvātās iespējas, “ tā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps.

Objekta būvniecība tika sākta 2018.gada 28.novembrī un noslēdzās 2020.gada 31.jūlijā. Būvdarbus veica A/S “PANEVĖŽIO STATYBOS TRESTAS”, SIA “ARMS group” un SIA “LC Būve”. Projekta kopsumma  13 894 359, 00 EUR (ar PVN), no tā  pašvaldības līdzfinansējums 211 485,00 EUR, aizņēmums no Valsts kases  12 082 874,00 EUR un 1 600 000,00 EUR valsts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas.