2024.gada 19. marts

Jāzeps

Covid-19 krīze Jēkabpils domes budžetu nav ietekmējusi

Covid-19 krīze Jēkabpils domes budžetu nav ietekmējusi


Viens no jautājumiem, kas tika pārrunāts, tiekoties Jēkabpils domes vadībai un vietējo masu mediju pārstāvjiem preses konferencēbijā, kā Covid-19 krīze ir ietekmējusi nodokļu izpildi pašvaldības budžetā.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps apliecināja, ka situācija ir stabila un bažām neesot pamata. Līdz 1.jūlijam budžetā ir ienākuši 47,08 procenti no visā 2020.gadā plānotajiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem. Tas ir aptuveni tāds apjoms, kāds pašvaldībā bija plānots. Aivars Kraps sacīja, ka saistībā ar nekustamā īpašuma nodokli, rādītāji ir vēl labāki – no gadā plānotajiem šī nodokļa ieņēmumiem pašvaldības budžetā ienākuši jau vairāk nekā 77 procenti. Savukārt dotācija no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ir 49,25 procenti, kas atbilst pusgadā iecerētajam ieņēmumu apjomam. 

Nodoklis, kura ieņēmumi, saistībā ar krīzi nav ienākuši plānotajā apjomā ir azartspēļu nodoklis. No gadā plānotajiem 140 tūkstošiem eiro budžetā ienācis 21 procents. Tas saistīts ar to, ka azartspēļu nozarei ārkārtējās situācijas laikā bija dīkstāve. Taču šī nodokļa ieņēmumu neizpilde būtiski neietekmēs pašvaldības funkciju izpildi. Saistībā ar krīzi, Aivars Kraps prognozēja, ka pašvaldība šo gadu noslēgs bez budžeta pārpalikuma.

Atstājiet komentāru